Jakie letnie opony 14 do 131 ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam się, czy ktoś ma jakieś przemyślenia dotyczące rozmiarów opon letnich w mirce. Nominały fabryczne są jakieś tam, ale może ktoś ma ciekawsze wnioski. 175 czy 185 ? 65 czy 70 ?
Firma ?

185/60 lub 175/65. co prawda z tylu mam szeroki argentowski most i krzywo wspawana reperaturke (dlatego prawe kolo przy max. ugieciu zawieszenia troszke obciera) ale ogolnie polecam takie rozmiary. No i opon w tych rozmiarach od groma i troszeczke

Wydaje się, że na 185/60 jest jednak nieco twardawo, prznajmniej na mojej zawiesze

witam, ja mam u siebie 185/55/14 na oponkach Dunlop SP Sport 2000 i jest twardziej niz normalnie ale nie narzekam.

pozdrawiam

Ło kurde, w sumie szkoda że się twoim nie przejechałem na zlocie, ale ja mam tak twardo, że chyba wezmę 175/65

odczucie to moze nie wina opon tylko niezbyt tłumiących (wystukanych) gum w zawieszeniu lub padniętych amorków?? w jakim stanie masz zawieszenie??

Jak to w jakim ? Bardzo dobrym !
A poważnie, to mam podejrzenia, że te moje opony już się zdezaktulaizowały i chciałyby odejść na stos kart już zużytych

mam swieze doswiadczenia z oponami w 131 i to dokladnie na 14kach.

najpierw mialem oponki pirelli p5000 r14 185 na 45... zero komfortu, auto wyglada jak kupa...
teraz zalozylem debica furio 14/185/70 i jest super

ale najwiekszy komforcik jest na 13/155/70