| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
maniekzam omesiaB 2,5V6 caravan Zamość | 2006-05-27 19:36:59 Szukałem we wcześniejszych postach i temat nie jest do końca jasny. Czy pilot na podczerwień z omesi nie posiadającej fabrycznego autoalarmu może być użyty w innej? Czy samo zaprogramowanie we wnętrzu pojazdu w/g instrukcji umożliwi działanie pilota,czy konieczne jest dodatkowe przeprogramowanie przez fachowca i następnie programowanie w pojeździe?
Konkretnie biega mi o to czy kupując używanego pilota da się go zastosować bez problemu w mojej omesi bez dodatkowych problemów. |
Beny_2_5_TDS Opel OMEGA B Kielce | 2006-05-30 09:36:55 Z samochodem dostałem 2 klucz z pilotem na podczerwień (jajko).
Mimo wymiany baterii, nie działał i nie chciał się zaprogramować, pomimo że mała, czerwona dioda led świeciła. Zawiozłem go do gościa od alarmów, dolutował diodę podczerwieni (podobno często pekają tam luty). Programowanie polegało na: otworzeniu drzwi kierowcy (nie zamykać), skierowaniu diody z klucza na odbiornik przy lampce oświetleniu wnętrza i przyciśnięciu na ok. 20 sek (swiatło nad lusterkiem powinno migać podczas programowania!). Nie pamiętam, czy międzyczasie nie włączał zapłonu między próbami programowania, ale to było z pół roku temu, więc nie pamiętam dokładnie.... |
szefer DEADSOUL opel Omega Bi-Turbo Poznań | 2006-06-01 10:18:03 Kiedys czytalem ze nalezy otworzyc auto recznie nawet jezeli alarm jest wlaczny, przekluczyc stacyjke wyjac kluczyk i w oleglosci 10cm od odbiornika alarmu przytrzymac duzy guzik okolo 15sek. U mnie nie zadzalalo ale moze u kogos zaskoczy.
Pozdro.... |
maniekzam omesiaB 2,5V6 caravan Zamość | 2006-06-03 10:55:08 Dzięki za zainteresownie.Temat sam się rozwiązał-pilocik z innej omci nie będzie pasował,konieczne jest przeprogramowanie przez fachowca i to w ASO (chyba,że ktoś zna "magika"). Sprawdzałem na pilocie od kolesia i nici z tego. |