[126] Co się mogło stać z zawieszeniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po wpadnięciu w dziurę samochód nagle stracił zbiezność, coś zaczęlo stukać i samochód lata po drodze az strach jezdzić. Resor był klepany rok temu. Czy wina leży w resorze ( poprostu sie rozlazł) czy winny szukać w czymś innym. Resor był robiony zkilka starych resorów.

[ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2006-05-23 17:00:31 ]
[ powód edycji: Regulamin !!! Tytułowanie wątków !!! ]

przedewsyztskim wlez pod auto bo Kaszpirowskiego tu niema.

ja wiem ja wiem
zawieszenie sie zepsuło

Sugerujesz awarie? Taka też jest moja diagnoza .

A poważnie to jak już wspomniano musisz wejść pod auto i zobaczyć albo chociaż koła zdjąć. Nikt tu wróżką nie jest a opcji jest kilka przynajmniej...

Cytat:
2006-05-23 17:04:39, Race_D pisze:
Sugerujesz awarie? Taka też jest moja diagnoza . A poważnie to jak już wspomniano musisz wejść pod auto i zobaczyć albo chociaż koła zdjąć. Nikt tu wróżką nie jest a opcji jest kilka przynajmniej...

znaczy sie - opcje sa praktyczenie wszystkie

pare mozna odrzucic. Na pewno niejest to plywak z gaznika ani lampka kierunkowskazu.

hm napewno tez nie spadła klema z aku i nie brakło wachy... tak wiec co to moze byc...?

wpadles przodem jak rozumiem?

[ wiadomość edytowana przez: markus-orange dnia 2006-05-23 17:44:39 ]

Cytat:
2006-05-23 17:43:57, markus-orange pisze:
wpadles przodem jak rozumiem?

mysle ze ma z tyłu resor

pozdr

sprzawdizlem w ksiazce, na pewno niejest to tez tylne swiatlo przeciwmgielne, anie lusterko wsteczne;/ ktos ma jeszcz ejakies pomysly?

Cytat:
2006-05-23 16:54:01, Muniek pisze:
Po wpadnięciu w dziurę samochód nagle stracił zbiezność, coś zaczęlo stukać i samochód lata po drodze az strach jezdzić. Resor był klepany rok temu. Czy wina leży w resorze ( poprostu sie rozlazł) czy winny szukać w czymś innym. Resor był robiony zkilka starych resorów. [ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2006-05-23 17:00:31 ] [ powód edycji: Regulamin !!! Tytułowanie wątków !!! ]

wachacz, zbieznosc, lozysko, mocowanie resora sprawdz czy nie zgnilo czasem, dziura mogla niezle szkody w tym momencie wyrządzic... jak to sprawdzisz to daj znac na forum co ciekawego znalazles, a wtedy moze dostaniesz sensowną odpowiedz

Cytat:
2006-05-23 18:00:53, markus-orange pisze:
wachacz, zbieznosc, lozysko, mocowanie resora (...)

No jak poszla zbieżność to porażka bo jej już w żadnej hurtowni dostać nie można, w małych sklepach tylko cudem da sie znaleźć i zwykle próbują wcisnąć zestaw naprawczy z całą geometrią...

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2006-05-23 18:16:25 ]

widzialem ostatnio ostatnia sztuke ale tylna zbieznosci

Cytat:
2006-05-23 17:37:36, Pat_kdb pisze:
pare mozna odrzucic. Na pewno niejest to ... lampka kierunkowskazu.

ja bym się przychylał jednak do kierunkowskazu

Pat ale tylna nie podchodzi nijak. Weź np. Zoltara - nie mógł dostać tylnej, kupił z allegro przednią od Uno i zobacz co mu wyszło...
JOHYM - Ty sie znasz... Przeca pisał że to coś z zawieszeniem! Ale ja tam nie wiem jak jest silnik zawieszony w malcu więc sie nie wymądrzam... W Kancie mi kiedyś zawieszenie choinki zapachowej sie rozwaliło i spadla na fotel .

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2006-05-23 18:28:01 ]

Race no w sumie racja...jeszcze zostala pompa hamulcowa - mogla sie uszkodzic i powoduje takie dziwne zachowanie. Chyba faktycznie trzeba by wejsc pod auto

Cytat:
2006-05-23 18:23:10, Pat_kdb pisze:
widzialem ostatnio ostatnia sztuke ale tylna zbieznosci

no no ma racje, ja za kazdym razem jak jakas sztuke obadam to jest rozbiezna, zbieznych juz chyba nie ma

oooo fak Czuję się trochę jakbym czytał foróm Porszuff Kajmanuff
Może chłopakowi się poprostu chlapacze urawały, a Wy byście już Go w koszta wpędzili, żeby se zbieżność wymienił

EDIT: Evil, co za synchronizacja, daliśmy 2 posty w tej samej sekundzie.

Cytryn, co za bezmyślność - "Edit" jest jak korzystasz z przycisku "edycja", Ty popełniłeś po prostu podwójnego posta .