| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-05-20 20:58:57 Nie mozna wykluczyc, ze bendiks sie zawiesil. NIe mozesz tak jezdzic, bo zniszczysz bendiks i rozrusznik, a nawet wieniec zębaty kola zamachowego.
Lepiej piźnij w okolice bendiksu jakimś drągiem, może się poluzuje? No i wracaj do tych magików, niech naprawiają. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-05-20 21:12:33 A spróbuj jeszcze zadziałać kluczykiem - może impuls spowoduje rozłączenie? |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-05-20 21:16:50
no najgorsze ze nie mam zadnego dojscia do rozrusznika..i w zaden sposob nie moge do "zastymulowac"..w skrajnym wypadku to czeka mnie chyba holowanie do warsztatu
jeszcze tak glosno mysle czy co innego nie moze byc powodem tego halasu..ale na moje ucho to jest wlasnie halas obracajacych sie 2 zebatek
jeszcze zszedlem do samochodu..i chyba na 90% to bendix bo..przy blyskawicznym przekreceniu kluczyka takim na ulamek sekundy..w ogole nie slysze tego klasycznego metalicznego dwieku kiedy bendiks zaskakuje..tylko od razu silnik kreci..do tego stopnia ze na zimnym silniku krecenie krocej niz pol sekundy juz dalo efekt w postaci wlaczonego silnika [ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2006-05-20 21:26:26 ] |
maskekk Pzn | 2006-05-21 14:05:43 Moze wsadzili jakis lipny bendix albo rozrusznik jest krzywo przykrecony. [ wiadomość edytowana przez: maskekk dnia 2006-05-21 14:06:13 ] |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-05-21 14:14:55
jutro to sie wyjasni |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-05-24 14:26:04 Wyjaśniło się coś? |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-05-24 14:59:00
anyway..z rozrusznikiem sie wyjasnilo nastepujaco..zaholowalem do warsztatu..rzeczywiscie uznali ze halas jest niepokojacy..wyjeli rozrusznik..sprawdzili na sucho prace bendixu i w sumie na suchodzialal ok...ale na wszelki wypadek wsadzili drugi rozrusznik..byc moze cos z zembatka bylo i nei gralo..nie wiem jak to bedzie dzialalo bo od elektryka samochod pojechal dalej na holu na robienie uszczelki pod glowica..dzis odbieram |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-05-24 15:52:54
Co ze skuterem???
Pzdr. P. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-05-24 18:06:49
..ulica piekna w warszawie wcale nie jest taka piekna..jade od strony kruczej do pl konstytucji..przejezdzam przez plac i jade dalej piekna/koszykowa..przede mna jedzie samochod z piekarni..mitsubishi L 300 D...no i zaraz za przejsciem dla pieszych przy dawnym hortexie na rogu marszalkowskiej i pieknej..koles po heblach i sie zatrzymal..dostawa do hortexu..no to ja za nim sie zatrzymuje..i czekam az mi sie lewy pas zwolni zeby go wyminac..ale kolo od razu wsteka i normalnie wjechal we mnie...ja zaczalem sie pospiesznie cofac ale nie zdarzylem..nawet zatrabic nie zdarzylem tylko sie wydarlem na kolesia..no i ten samochod na wysokosci zderzaka mial taki podest/podnozek ktorym mnie uderzyl..strzaskal blotnik i wyrwal z widelca mocowanie blotnika..jesli nie pogial mi widelca..a wyglada ze nie i jesli nie rozwalil lozyska widelca ani nie zwichrowal ramy to ogolnie nie ma wielkich strat..tzn ponizej 1000zl..jutro ide do warty z oswiadczeniem ktore spisalismy..jesli nikt nie bedzie chcial sie wykrecic to ogolnie nic strasznego sie nie stalo...ale poniewaz mam miekkie serce i nie wezwalem policji to jak powiedzial kiedys dominik olechnowicz...moze sie okazac ze bedzie mi potrzebna twarda dupa
a co do samochodu jeszcze to espero wrocilo z wymiany uszczelki..przy okazji okazalo sie ze korbowod sie skrzywil..anyway..wymienili uszczlke pod glowica pod deklem zaworow..olej plyn chlodniczy splanowali glowice itp itd..razem 780zl
|
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-05-24 21:17:30 Coś Cię pech prześladuje ostatnio...
Żeby tylko z tym skuterkiem dobrze wyszło, bo koleś zawsze może powiedzieć, że na niego najechałeś... Wiesz, wina tego z tyłu.
Ale mam nadzieję, że się ułozy. Pozdr. P. |
maskekk Pzn | 2006-05-25 18:32:31 wymienili korbe czy prostowali ? Ile Cie kosztowala ? |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-05-25 21:55:55
a to mozna? anyway..nowa jest..wymiana uszczelki planowanie uszczelka pod deklem i ten korbowod plus wymiana olejuz olejem no i oczywiscie plyn chlodniczy razem 780zl..ile sam korbowod to nie pamietam..wiem ze wymiana podniosla cene za robocizne o 100zl |
maskekk Pzn | 2006-05-25 23:33:04 Mozan, mozna jak jest nieznacznie skrzywiony Mam w jednej ksiazce opisane jak to sie robi... w maluchu |