| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
hard-drive Leganza LPG Sieradz | 2006-05-28 21:48:06 Pojawił sie w moim esperaku taki problem. po zapaleniu go obroty wskakuja na 2000 i po około 30 sek spadaja do prawidłowych. dzieje sie tak zarowno na zimnym jak i na ciepłym silniku. nie zawsze ale czasami nawet wczasie jazdy po zrzuceniu na luz.
moze to jakis bład na komputerze wystapił poniewaz dzien wczesniej ładowałem cała noc akumulator i zdłałem tylko plusowa kleme a mase zostawiłem podłaczona. czy da sie teraz zresetowac komputer przez ponowne odłaczenie akumlatora tylko teraz w poprawny sposob??? |
Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2006-05-28 23:42:46 a nie lepiej resetowac kompa poprzez wyjecie bezpiecznika??? |
maskekk Pzn | 2006-05-28 23:53:10 pewnie pada Ci czujnik drogi, ewentualnie silniczek krokowy. Kto robi przyuczenie kompa po odpieciu zasilania, mi znajomy elektronik, pracujacy w najlepszej firmie w wwa i w jednej znajlepszych w pl, mowil ze nie tzeba ich przyuczac. |
hard-drive Leganza LPG Sieradz | 2006-05-29 19:52:59 ponownie odłaczyłem akumulator na cały dzien tylko tym razem tak ksiazkowo. najpierw zdjałem mase potem plus.
podłancza sie na odwrot najpierw plus pozniej masa. odpaliłem go bez gazu (zaawsze odpalam z gazem, taki nawyk po maluchu ) pochodził z 10min i wszystko teraz ok.
a wiec cos jest z tym przyuczeniem kompa. |