Problem z klima

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam problem nie wiem czy to klima czy cos innego.

nabiłem klime i cieszyłem sie bezawaryjnoscia kilka godzin.

zaczeło mi halasowac metalicznym drzwiekiem ale tylko wtedy gdy klima jest wyłaczona.

jak ja załacze to słychac takie jakby gwizdanie ale jak ja wylacze to jakby silnik sie rozlatywał.

co jest grane ???

Sprzegło sprężarki może iść się wietrzyć

Cytat:
2006-06-19 12:42:08, DeeJay pisze:
Sprzegło sprężarki może iść się wietrzyć

jaki koszt nowego ???

w najdrozszym sklepie internetowym:
SPRZĘGŁO I KOŁO PASOWE, KOMPLET
CLUTCH&PULLEY KIT
Samochód: Daewoo
Model: ESPERO
Nr katalogowy: 17703
Cena: 480.46 PLN
(586.16 PLN z 0.22 VAT

a jest inna mozliwa usterka. moglo cos innego na walic ???

i czy to sprzegiełko jest naprawialne????

czy mozna to z uzywanego espero zakupic ????

Właśnie przerobiłem ten temat więc tak :
Sprzęgło jest naprawialne, są to w zasadzie dwa metalowe elementy połączone ze sobą za pomocą sześciu nitów trzema sprężystymi blaszkami ( gdzieś na forum jest to opisane).
Naprawa polega na zdjęciu sprzęgła ze sprężarki, co bez odpowiedniego ściągacza, lub małego knifu jest dość trudne.
Następnie wystarczy rozwiercić nity, odgiąć blaszki , zanitować z powrotem i nabić na sprzęgło na sprężarkę.
Ja z auta wytargałem całą sprężarkę i wziąłem ją na "warsztat" ale parę ku@#$ przy tym poleciało.
W ASO w Katowicach sprzęgło oferowali mi do sprowadzenia za 300 PLN co wg. mnie i tak jest o 3x za dużo.

Jako że moja sprężarka czeka montaż w samochodzie poszukuję jakiegoś taniego warsztatu w okolicach Katowic gdzie można klimę sprawdzić i nabić , jak ktoś zna takowy to proszę o info.

na szciescie samo sie naprawiło.

pojechałem do ASO i stwierdzili ze klima nie była długo uzywana i cos tam zardzewiało a nie mozna tego niczym posmarowac bo cos tam cos tam. kazali mi jezdzic i napewno samo wszystko sie ulozy.

no i tak sie stało wszystko dochodzi do siebie.

ufff