| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Nav Honda CR V Szczecin | 2006-05-30 20:30:54 Kiedys Wam opiswalem swoja przygode z fotoradarem. Po odpisaniu na pismo myslalem, ze to koniec. Chyba sie mylilem, bo dostaje teraz pisma z Sadu Grodzkiego. Napisalem o tym do Interii, bo wlasnie za pomaca ich artykulu napisalem odwolanie.
Rzuccie na to okiem - czekam na opinie. Fotoradar |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2006-05-30 20:46:49 Moge chyba tylko trzymac za Ciebie kciuki ![]() |
is155 IS 200 Dziergowice | 2006-05-30 21:11:52 Prawo jest po twojej stronie,mogą Cie cmoknąć....... |
speedmaster Pony&i30 Częstochowa | 2006-05-30 22:45:19 jak już ten temat jest poruszony to mnie 1 kwietnia zrobili foto i do tej pory nic nie dostałem ale wiem, że dostanę bo znajomi z ponad półrocznym opóźnieniem dostawali z tego fotoradaru i zastanawiam się nad odwołaniem się ale nie od mandatu (bo od tego się nie wymiguję bo wiem, że za szybko jechałem) tlko od opłaty sądowej, która będzie za to, że sie ONI nie wyrobili w ustawowym czasie z doręczeniem mandatu i sprawa poszla do sądu tylko nie wiem czy gra warta świeczki |
Nav Honda CR V Szczecin | 2006-05-30 23:07:18 Dokladnie tak jak piszesz Speed.
Problem nie polega na tym ,ze nie chce zaplacic. Wiem, ze przekroczylem predkosc o 15 km i tego nie kwestionuje. Mandat nie jest duzy, bo 100 pln, wiec nie zbiednieje. Ale wqu....mnie tylko, ze jakis frajer stawia sobie radar, uzgadnia z zarzadzca, ze kasa 50 na 50 i ogien. Pozniej maja czelnosc przeslac jakies papiery, ktore ty sam musisz wypelniac, do tego jakies cert, w ktorych dopatrzylem sie, ze homologacja jednego z urzadzen pomiarowych byla niewazna w dniu pomiaru. Szkoda gadac jak wroce do domu inwestuje w fotoradary, a juz wiem gdzie je postawie |