Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-05-23 07:35:06 Witam. Na początek odnośnie barwnika.Wpuszczenie barwnika generalnie stosuje tylko 1 raz.Nie ma już możliwości wypłukania czynnika z układu.WIęc raczej nie ma sposobu że barwnik gdzieś zniknie.
Skraplacz w zależności od firmy kosztuje od 350zł do 800zł.Osuszacz kosztuje ok.350zł.(Autoparts). Co prawda teoretycznie co ileś lat należy osuszacz wymienić,ale nie spotkałem się,żeby ktoś wymieniał ot tak sobie. |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2006-05-23 08:51:45 mnie też czeka robota przy klimi e, ale najpierwej spręzynki i hamulce, rzeczywiście koszt freonu R 134a jest stosunkowo niewielkli porównując do ceny jaką sobie za to liczą , chyba możnaby w tej cenie kupić nawet manometry żeby samemu dobrze nabić... ale to już inna para kaloszy,
a tak wtemacie będą c, to gdzie w gdańsku można klime zrobić tanio i w miare dobrze?? |
![]() Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2006-05-23 10:22:09 Marzenkachilsz Ty się skontaktuj z ANDI_kiem ze Szczecina. On ostatnio bawił się w sprawy klimatyzacyjne, więc jest świezy w wiadomości jak bułeczka maślana ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-05-23 11:10:55
Na całkowite nabicie. A klimowe serwisy zwykle tylko dobijają (nie dotyczy espero ![]() |
![]() Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2006-05-23 13:13:12 a tak w ogole to ile czynnika wchodzi do klimy do espero...chyba niecały kilogram co?? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-05-23 13:42:27
tommi-j napisał. |
![]() Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2006-05-23 14:01:54 FAKT, NIE ZAUWAZYLEM ![]() Ja odgrzybiam u siebie w pracy metoda ultradzwiekowa, tzn takim urzadzeniem mniej wiecej wielkosci żelazka, gdzie do srodka wlewa sie specjalny preparat i wstawia owe urzadzenie do wnetrza auta. Wlacza sie obieg zamkniety w aucie i wentylator (nie wlacza klimy) i urzadzonko rozpyla ten płyn i rozbija ultradzwiekami i po 10 min klima juz jest wyczyszczona - koszt ok 80 zł, plusem jest ze w autach z filtrem przeciwpyłkowym nie trzeba go zmieniac (chociaz sie zaleca) |
![]() leszek_espero Klubowy Weteran LEGANZA 2000 AUTOMATIC polska kraków | 2006-05-23 22:33:22 Właśnie jestem na etapie naprawy klimy--kupilem nowy skraplacz(280pln) i może jeszcze w tym tygodniu podjadę napełnić układ.A ceny są bardzo rozpięte--więc zanim ktoś zacznie robić klimę niech się dobrze rozpyta ![]() W Krakowie najtansze nabijanie 120pln,sprawdzenie szczelnosci 20pln(to co udało mi się ustalic). |
![]() Padre_cornelone Erdzero jeden 8 Lpg Katowice | 2006-05-23 22:44:46 280zł za nowy skraplacz?
No,no gratuluję. GDZIE!!!!!! ![]() Pozdrawiam! |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2006-05-23 23:04:46
U jakiego mechanika byłaś(tzn gdzie)?? |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-05-24 03:05:41
Katowice Deloch a znasz lepsze miejsca na Śląsku bo ja przypadkowo do Delocha na Gliwickiej zobaczyłam napis i wjechałam gdzie na Śląsku jest naj lepszy i stosunkowo tani serwis klimy ? |
![]() leszek_espero Klubowy Weteran LEGANZA 2000 AUTOMATIC polska kraków | 2006-05-24 21:38:11
Kupiłem go w Krakowie na ulicy.....zapomniałem,muszę sprawdzić na planie miasta,jak ktoś chce niech da znać to poszukam.Jest to niestety zamiennik,ale nowe zawsze nowe(używki chodzą po 150 zeta i nie wiadomo co się kupuje).Z tego co widziałem gosciu zamówił tą chłodnicę w hurtowni admar(tak pisało na paczce).Oczywiście dostałem fv i ponoć dają gwarancję...A chłodnica była napełniona sprężonym powietrzem,jak odkręciłem korki zabezpieczające to uciekło-napełniają pewnie dla pewnosci że nie uległa uszkodzeniu w transporcie... ![]() |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-05-25 04:13:34
Żeby wymienić oszuszacz trzeba otworzyć układ wypuścić gaz i na zakończenie po wymianie nabić klime gazem ? Jeśli tak to 260 zł jak byś mógł to rozłóz na cżęści składowe ile za sam filtr osuszacza, ile za wymianę ile za ponowne nabicie ? |