moge odpowiedziec precyzjnie bo mialem identyczna sytuacje
bolec jest monolitem z bebenkiem zamka wiec nie kupisz samego bolca..klejenie poxipolem i innymi odpada..za mala powierzchnia i za duza sila na to dziala..skleilem przekrecilem kluczyk i peklo
rozwiazan jest kilka choc wszystkie sprowadzaja sie do jednego-wymiany
mozesz podjechac do aso..tam zaproponuja ci za okolo 300 czy iles zlotych wymiane calej stacyjki i programowanie immobilisera..mozesz tez szukac na szrocie stacyjki..ale to ogolnie droga i zadka rzecz..co ja zrobilem...
ano udalo mi sie..naprawde cudem

kupic na jagiellonskiej w centralnym serwisie wklad stacyjki wraz z jednym kluczykiem...ale zamiast programowac immobiliser..wyjalem swoj stary wklad..nie jest to latwe..ale jak wiesz jak zrobic to sie uda bez trudu..wiec wyjalem wklad..wzialem nowy wklad..i po kolei po sztuce wymienialem blaszki od bebenka ze starego do nowego..i tym sposobem..uzyskalem nowy bebenek do ktorego pasuje stary kluczyk

wsadzilem zalozylem i zapomnialem
cena wkladu stacyjki to bylo 90zl...ale w pozostalych sklepach jak o to pytalem to robili wielkie oczy..ponoc w korei tego juz nie robia nie ma w magazynie w poslce i generalnie nowe niedokupienia..chyba ze tak jak ja trafisz na jakas reszte gdzies w sklepie...jesli ci sie nie uda..kupuj uzywana stacyjke i tyle..
co do grzania kostki to nie wiem..nie przejmowalbym sie tym i tyle