Nie można odpowietrzyć hamulca

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Wymieniałem właśnie zaciski w essim na większe od rsa i nie moge w zaden sposów odpowietrzyć, co jest Już kiedyś miałem ten sam problem ale z czasem jakoś chyba sam sie naprawił. Próbowałem wszystkiego ale pedał nadal jest bardzo niski Przy pedale słychać takie jakby syczenie przy naciskaniu, ale wcześniej też to było słychać, czy to normalne? Może coś poradzicie???

witam sprawdz czy ci pompa nie cieknie.moze ona jest temu winna i sie sama zapowietrza.

Ja miałem troche podobnie, ale u mnie to była kwestia recznego. Nie miałem recznego, ale nożny był dobry.Rozebrałem tylnie hanulce i okazało sie że jeden samoregulator ma zjechane ząbki. Trochę je podpiłowałem pilnikiem ale jak złożyłem to oprócz braku recznego miałem niski pedał. Odpowietrzałem go kilka razy ale cały czas leciały z jednej strony bąbelki, a pedał jak był niski tak był. Ostatnio znów poprawiłem ząbki samoregulatora, tym razem przecinakiem i i wymieniłem linkę recznego i problem zniknął. Nie wiem czy było to np sprawa tego że tłoczki za bardzo sie wysuwały i łapało powietrze czy coś innego.
pozdro