Stukanie zawieszenia w przednim kole

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam potrzebuje pomocy

na wybojach słyszalne było pukanie w zawieszeniu wymieniłem dolny sworzeń ale to niepomogło gdzie mam szukac rozwiązania ???????????????????/

Powodów moze byc wiele.poszukaj w archiwum.Moze to stukac łącznik stabilizatora,guma stabilizatora,tuleje wahacza, drazek kierowniczy.

moze byc tez łozysko oporowe w amorze

Miałem tak samo, na wybojach, studzienkach, torach... Wymiana łączników i gum stabilizatora=cisza.

Cytat:
2006-03-14 17:29:11, arkawroc pisze:
moze byc tez łozysko oporowe w amorze

co to takiego konkretnie ??

obstawiam podobnie jak inni - gumy wahaczy, stabilizator. U mnie stukanie bylo slyszalne przede wszystkim na wybojach przy wolnej jezdzie. Chcialbym odrazu dodac, ze podobno warto zainwestowac w orginalne tuleje wahaczy - mi zalozyli jakies tansze i po 5tys sa do wymiany. Poza tym zaspawali czego podobno sie nie robi.

doradzcie mi jak wymienic tuleje na wachaczu taki metalowo gumowy element miedzy wachaczem a jego dróga częscią i jaki jest koszt części

sorry za błędy w ortografi za szybko pisałem

Zeby wymienic tulejki musisz miec prase albo spore imadło.

prase mam z tym niema problemu

a ma ktoś moze fotorelacje co i jak albo jakies dobre rady zeby nic niezepsuc i zchrzanic

Ja bym na twoim miejscu kupił cały orginalny wahacz.Starczy na dłużej,a w starym możesz mieć gniazda już luźne.Ja tak miałem.Kupiłem same tuleje i wyszły mi (tyle że były to tanie podróby-TERAZ TYLKO ORGINAŁY BIORĘ).

miałem to samo ale to może być guma wachacza lub gumy stabilizatora u mnie ucichło teraz jak z fabryki CICHOSZA.

ja stawiam jednak na tuleje bo jest to gumowo metalowy element w orginale a u mnie jest juz tylko metalowy.gniazda wyglądają ok wiec najpierw sprobuje same tuleje.

a ile kosztuje cały wachacz???????

Dlaczego nie ma u mnie gum stabilizatora? wogole nie mam tych drazkow ktore przechodza przez te gumy. 1.3 91' gaźnik

Cytat:
Dlaczego nie ma u mnie gum stabilizatora? wogole nie mam tych drazkow ktore przechodza przez te gumy. 1.3 91' gaźnik

Cos mi sie obilo o uszy ze byly takie modele bez stabilizatorów

Cytat:
2006-05-27 11:29:06, MaRRecki pisze:
Zeby wymienic tulejki musisz miec prase albo spore imadło.

To prawda, ale da się to zrobić także bez ich pomocy. Wybyć tuleje jest cholernie ciężko, osobiście je pozagniatałem i wkońcu wyskoczyły. A nowe po nasmarowaniu smarem, od jednego pewnego uderzenia młotkiem wskakują.