MotoNews.pl

Sprzęgło

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Witam !! ostatnimi czasy zauważyłem ze podczas wciskania sprzęgła gdzieś w połowie tak jak by przeskakiwało !! Co się dzieje ?? mogę tak jeździć ??

Z góry dziękuje za odpowiedz!!

Witam

Kolego radze Ci otwórz maskę i jeśli wiesz gdzie jest sprzegło to sprawdz czy ono niespada lub sie niepoluzowało.

Mi pewnego pieknego dnia też nagle w połowie chrupneło i po sprzegle.

Pozdrawiam

Cytat:
2006-05-20 19:47:48, Dorota006 pisze:
Witam Kolego radze Ci otwórz maskę i jeśli wiesz gdzie jest sprzegło to sprawdz czy ono niespada lub sie niepoluzowało. Mi pewnego pieknego dnia też nagle w połowie chrupneło i po sprzegle. Pozdrawiam

Chodzilo ci o linke sprzegla tak ?
Bo tak do samego sprzegla to chyba ciezko sie bedzie dostac z poziomu Otwartej Maski . .

co do linki to wydaje sie byc ok !! bo dalej to nie wiem tak jak napisal kolega "taxi" ciezko sie bedzie tam dostac !!

Sprawdz jeszcze pod samym pedalem sprzegla - tam jest taki polksiezyc plastikowy ktory ma zabki i mozliwe, ze one Ci sie wylamaly i stad ten efekt przeskakiwania

Pozdrawiam

Dziś już zaczęło w tym sprzęgle piszczeć!! Podejrzewam ze padło łożysko oporowe!! ;// Wie ktoś z was gdzie tanio wymienię lub naprawię sprzęgło we Wrocławiu??

nikt nie wie ??

na bank łozysko ale dobrze radze nieoszczędzaj na łozysku ja chcialem zaoszczędzic i po 2 miesiącach mam to samo.

u mnie najpierw strzelało potem całkiem znikło diagnoza mechanika była łatwa łożysko sie zatarło i połamało sie słoneczko na docisku. naprawa wyszla dosc drogo wiec uwazaj na drodze i zrob to jak najszybciej.

pozdro

rozumiem ze nie wymieniales calego sprzegla wiec dokladnie co i ile cie to wynioslo ??

wymienialem cale tarcze docisk i łozysko.
zrobilem to metoda oszczednosciową tarcze mam regenerowaną docisk nowy i lozysko tez bylo nowe ale i tak musze lozysko wymienic bo juz strasznie huczy (chcialem zaoszczedzic) mi koszt razem z mechanikiem zmiescil sie w okolo:300 zł:docisk 100 tarcza regenerowana 60 lozysko 40 i mechanik 100. ale caly komlplet najtaniej chcieli mi soprzedac za 450

Sprzeglo polecam luka jest to zamiennik orginału dostepny w dobrej cenie ! Odradzam zdecydowanie tanie sprzegła bo albo sie łozyska zacierają , albo tarcza sie szkli , albo sie rozgrzewa i slizga ! Na sprzegle nie oszczedzajmy bo czasami robota kosztoje nas wiecej niz mamy dołozyc do dobrego kompletu sprzeglowego !

ok dzięki !! Teraz mam pytanie do klubowiczów z Wrocławia lub okolic moglibyście mi poradzić dobrego i taniego mechanika ??

tani sklep w ktorym kupie sprzeglo Luka ??

Cytat:
2006-05-28 23:36:09, adamj3000 pisze:
tani sklep w ktorym kupie sprzeglo Luka ??

uderz do slawasa1 i u niego o cene spytaj
jest z gorzowa wlkp ale nie ma problemu z wysylka