| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kamil_H SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 1.3 Poznań | 2003-07-14 19:29:08 Dodam jeszcze tylko ze sfoznie wymieniane bvyly jakies 2 miesiace temu a takie numery moja Ladna robi od ok 2 tygodni. |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2003-07-14 23:59:41 czasami się zdarza że te nowe rzeczy nie są idealne i masz szczęście że jeszcze nie wydają bardzo piskliwych dźwięków i jedyne co mi na myśl przychodzi to weź strzykawę z igłą napełnij olejem (może być silnikowy) i wstrzyknij we wszystkie gumki od gałek i swożni tak dość uczciwie aż się będzie wylewać a jak to nie pomoże to obawiam się że przekładnia dostała nadmiernedo wytarcia pomiędzy ślimakiem i tylko wymiana cie ratuje choć jeszcze jest taka łapa pośrednia na prawej podłużnicy ale wątpię żeby ona się zacierała racej dostaje luzu, nie martw się u nie przekładna też ma dosyć ma prawo bo już ma 25 lat |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2003-07-15 00:34:12 Przejrzyj wątek dotyczący w całości przekładni kierowniczej, ostatni wpis był w dniu 2 lipca br.
Andrzej |
![]() maxymilan SYMPATYCZNY GOŚĆ kraków | 2006-06-01 15:46:08 moze przekladnia ??? |
MENDEL ŁADZIARZ LADA 21072 Garbów(LUB)/Lurgan(UK) | 2006-06-01 16:09:17 Mam pytanie a jak dawno wymieniałeś sworznie wahaczy szczególnie te dolne bo to one potrafią się po prostu zatrzeć a w granicznym przypadku sworzeń rozpada sie na dwie części i koło się kładzie na bok. Miałem tak osobiście najpierw zaczeła mi cięzko chodzić kierownica i podejrzewałem cały czas przekładnię. Nagle podczas jazdy 90 km/h prawe koło podwinęło się pod spód a wahacz darł o asfalt brrrrr Powód sworzeń wahacza rozleciał się na dwien cześci. Po naprawie wszystko ustąpiło i kierownica leciutko chodziła. Sprawdz te sworznie bo ja o mały włos nie pożegnałem się z tym swiatem. . Sprawdz tez na srubie regulacyjnej jak mocno masz skręconą pzrekładnie. Tyle z mojej strony .Pozdrowionka.
|
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2006-06-01 18:51:44 Na twoje pytanie nie znam odpowiedzi, ale przyczyna w ciezko krecacej sie kierownicy lezy czesto po stronie ogumienia. Zobacz w jakim stanie masz laczki z przodu i jakie masz w nich cisnienie (plus jaki rozmiar).
Ps. Modów prosze o podpięcie do istniejacego juz watku, a autora zachecam do uzywania wyszukiwarki. [ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2006-06-01 18:56:34 ] |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2006-06-02 21:18:56 Ustaw ją na środkowe położenie i jak ma luz to skasuj go śrubą regulacyjną. A w samochodzie to odkręć śrubę reg an przekładni tak żebyś miał luz 10cm na kierze i powinna się lekko kręcić a jak nadal ciężko to to nie przekładnia jest winna ![]() |