Brak świateł stopu POMOCY!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem co sie stało nie mam śwaiteł stopu a sa bardzo potzrbnme bo mnie jeszcze zlapia a nie ma OC pomocy co to moze być

Sorry Gregory - ale powiem jedno - zapłać OC. Szczerze się przyznam, ze nie chciałbym mieć stłuczki z baranem, który nie ma OC.

Ale jeżeli nie chcesz, zeby ci ktoś w dupe wjechał przez brak stopów to wymień bezpiecznik (sprawcz czy pali ci sie swiatełko na podsufitce, bo ono jest na jednym bezpieczniku ze światłami stop).

zacznij od wlącznika przy pedale hamulca ( malo prawdopodobne) posprawdzaj bezpieczniki , i koniecznie sprawdz wtyczki do skrzynki bezpiecznikowej ( od wew. w samochodzie - w samarze przynajmniej - umnie ostanio tak bylo ze raz sie palily a raz nie ) , sprawdz przewod czy przewodzi no i oczywiscie sprawdz z tyłu w lappach , tam tez czesto niestyka wtyk do tego laminatu . To chyba tyle , troche tego jest ale jak trzeba to trzeba

hmm jak samarka to zobacz jeszcze w jakim stanie masz zlaczki przy swiatlach z tylu i przewody przy wylaczniku pod pedalem

dzieki leszek nie pali sie od jakis 2 tygodni a oc sie mi skonczylo 28 maja to chyba jescze miesiac wazne wielkie dzieki ze mi powiedziales ze to jest ten sam bezpiecznik co lampka na gorze nie wiedzialem tego dzieki
a oc zapalace jutro zeby na w razie czego jak na ciebie wpadne to bedzie z czego sciagać

OC jest wazne do dnia, w którym traci waznosc i nie ma jakiegoś okresu dodatkowego.

Sprawdz jeszcze wtyczkę w prawej tylnej lampie czy poprostu nie spadła z płytki.

ale słayszałem że jak jest rozłożone na 2 raty to w razie gdzy kierowca zapomni to jeszcze miesiac w razie jakiejs stłuczki działą tak słyszałem na pewno jak by mnie policja złapała to bym sie musiał gęsto tłumaczyć ale juto pozyczam kase od babci i zapłaca i nie bede sie musiał bać jeżdzić a ten bezpiecznik to niedługo sprawdze i dam znac ale to pewnie to

druga baardzo prawdopodobna opcja sa wtyczki ( kostki ) ktore podlonczone sa do skrzynki bezpiecznikowej i kostki z tylu do lampy

do tego co podal LEszek, dodam - bezpiecznik WYMIEN na nowy, najlepiej ceramiczny. Czsem traca przewodnosc, chgw czemu.

a moze poszla wiazka - idzie wzdluz progu od strony pasazera. U mnie przezarla ja woda lejaca sie dziura w podlodze.
to nic, ze przewod w izolacji wygladajacej na zdrowa. Ja przecialem i wysypal mi sie zielony proszek zamiast drucika

Cytat:
2006-06-08 15:18:51, adasco pisze:
do tego co podal LEszek, dodam - bezpiecznik WYMIEN na nowy, najlepiej ceramiczny. Czsem traca przewodnosc, chgw czemu.

Słusznie, słusznie - ja właśnie tak miałem - oglądałem bezpieczniki z 10 razy i zacząłem rozbierać już auto. Ale dla spokoju sumienia podmieniłem bezpiecznik i BINGO.

Ostatnio to samo było u kumpla - ale bezpiecznik był wyraźnie przepalony. Wymieniliśmy i spokój

juz jest wszystko ok co prawda dziala jeden stop ale to bylo juz wczesniej cos sie zwalilo jak podczepailem przyczepke od zniejomego. Wziąłem bezpiecznik od klaksonu i wsadzilem do lampki i do amulców i dziala jeszcze raz dzieki

Cytat:
2006-06-08 16:49:01, pawel1986986 pisze:
juz jest wszystko ok co prawda dziala jeden stop ale to bylo juz wczesniej cos sie zwalilo jak podczepailem przyczepke od zniejomego. Wziąłem bezpiecznik od klaksonu i wsadzilem do lampki i do amulców i dziala jeszcze raz dzieki

komplet 20 bezpieczników u mnie na orlenie kosztuje 2,50zł....