MotoNews.pl
11 Po przeglądzie... (58333/45) - PT

Po przeglądzie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Byłem dziś na przeglądzie technicznym ...wszystko co najważniejsze wyszło oki; diagnosta wspomniał coś, że słabiej działa tylni hamulec w kole, w którym wczoraj wymieniałem łożyska...troszkę się zmartwiłem ...nowy katalizator działa bez zarzutu, luzów brak, światełka też oki.........po przeglądzie postawiłem autko na parkingu i coś mnie tknęło bo do moich uszu doszedł dziwny dzwięk kiedy ruszałem dzwignią zmiany biegów.....tak jakby jakaś śrubka lub opaska metalowa się odkręciła i chałasuje pod samochodem kiedy ruszam dzwignią na luzie......co to może być....jutro chce zajrzeć pod spód i nie wiem czego mam szukać

Cytat:
2004-08-05 19:07:38, tjmdm pisze:
....jutro chce zajrzeć pod spód i nie wiem czego mam szukać

Nie dość że słuchamy podobnej muzy, to mamy chyba podobne charaktery.
Ja też jak usłysze coś niepokojącego w essim to od razu na kanał i sprawdzam

No tak, macie dobrze... w mojej okolicy jedyny kanał to Kanał Żerański....

Cytat:
2004-08-06 07:53:16, Kielek pisze:
No tak, macie dobrze... w mojej okolicy jedyny kanał to Kanał Żerański....

U nas kanałów pod dostatkiem

Cytat:
Ja też jak usłysze coś niepokojącego w essim to od razu na kanał i sprawdzam

...no i zlokalizowałem usterkę ...jeśli tak można to nazwać...miejsce łączenia drązka pionowego z poziomym jeśli tak to można nazwać......te pod kątem 90 stopni........czy ten luz powinien być tam taki duży .......na razie przesmarowałem i nie brzęczy......drugi problem, który zauważyłem to przedmuchy na środkowym tłumiku od strony katalizatora.......cholerny świat, chyba będzie trzeba kupić nowy środkowy tłumik

Cytat:
2004-08-07 10:12:47, tjmdm pisze:
....drugi problem, który zauważyłem to przedmuchy na środkowym tłumiku od strony katalizatora.......cholerny świat, chyba będzie trzeba kupić nowy środkowy tłumik

a nie lepiej pospawać??

ja tez niedawno bylem na przegladzie swoim essim. Szybko mnie zalatwili - niepsrawne hamulce tylne, przegnity próg, niepoprawnie zalozona instalacja gazowa, zbyt glosny tlumik.

No i co ja biedny mialem zrobic, pojechalem na inna stacje diagnostyczna - po 6 min przegladu Pan wbil pieczatke do dowodu i powiedzial zebym sobie jakis tam drązek wymienil bo zaczyna stukac. (wiec wymienilem)

ehhhh i weź zrozum ludzi.

Cytat:
a nie lepiej pospawać??

...jak se pomyślę ile trzeba czasmi się na męczyć z łączeniem środkowego z tylnim to normalnie mi się nie chce

No to ja dzisiaj też miałem przegląd. Oczywiście jak zwykle jaja z ręcznym, ale z tym to są jaja na każdym przeglądzie każdym autem. 15minut i po bólu

archeolog