MotoNews.pl

Nie ma depniecia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam e 36 316i z 1992 r i mam tez niemaly problem. pali mi okolo 12 litrow w miescie przy spokojnej jezdzie jak bylem na podlaczeniu do komputera tez wykazalo ze jest za duze spalanie koles powiedzial ze jest za bogata mieszanka. Objawia sie to tym ze nawet nie zapiszczy przy starcie tylko sie zamuli. Jak wrzocam trzeci bieg to wciskam pedal w gazu w deche a autko nie idzie jak powinno tylko muli a jak stopniowo wciskam pedal do czuc ze przyspiesza. Tez juz nie wiem co robic wymienilem swiece sonda dziala prawidlowo nie wiem prosze o jakas rade

[ wiadomość edytowana przez: szczepan24 dnia 2006-05-18 20:38:24 ]

moze pora przeczyscic wtryskiwacz? najprosciej dolac do beny specjalny plyn do czyszczenoa wtryskiwacza, ale to moze nie pomoc. czasem trzeba go rozebrac (mechank) i przeczyscic, mialem tak w innym wozie, i po wyczyszczeniu problem znikl... a wszystko to bylo za sprawa lipnej beny.

zrobie tak napewno wiem jaki to jest prepat. tez juz mi ktos wczesniej tak radzil. Tankuje na orlenie ale to pewnie i tak nie najlepsze paliwo???

prawda jest taka, ze kazdy powie co innego na temat stacji.... z badan ekspertow na terenie rp ponoc shell ma najczystrze paliwa, ale tankowac tam to paranoja (ceny)... orlen to nie jest mala stacja, wiec moze nie jest tak zle, ale nie wiesz na czym jezdzil poprzedni wlasciciel. pozatym unikaj rezerwy w baku, bo pomimo filtrow itp moze sie dostac syf zgromadzony na dnie baku przez te kilka lat i km...

Na początek należy sprawdzić:
- ciśnienie paliwa
- przepływomierz
- czujnik położenia przepustnicy

wtrace sie tylko na chwile moze to ci sie wyda smieszne ale u mnie wlasnie w meiscie shell ma najtansze paliwo a w orlenie cena drozsza nawet o 7 czy 8 groszy miesiac temu 10 groszy miala wiecej!! pozdro

witam
jeszcze mysle ze to moze byc wina katalizatora bo jak przykuclem kolo tlumnika to slychac ze tak nierowno pyka gdzie silnik ladnie rowno pracuje a moze jeszcze przyczyna jest to ze dosc czesto ciezko mi jest ja zatankowac bo raczka odbija jakby byl pelen zbiornik a nie jest moze cos z odpowietrzaniem zbiornika. Doleje jeszcze preparatu do przeczyszczenia wtryskow
pozdro z bydzi

Cytat:
a moze jeszcze przyczyna jest to ze dosc czesto ciezko mi jest ja zatankowac bo raczka odbija jakby byl pelen zbiornik a nie jest moze cos z odpowietrzaniem zbiornika.

To troszke wazne info "zataiłes"...

ale jakiego ty chcesz miec kopa przy 1.6 ?????? no chyba,ze na 2 biegu do 60 rozpędza sie twoja becia,to troszke mało

Hello,u mnie było podobnie,ale przyczyna tkwiła w uszczelniaczach na wtryskiwaczach. Jak ktoś w nich grzebał i źle zamocował uszczelniacze na wtyskiwaczach to wtryskiwacze dostają lewe powietrze.Sprawdź to.Koszt jednej uszczelki pod wtryskiwacz 30 zł.
Narka

ustaliliscie juz cos? jak ta to dajcie znac

JA MA TAKIE PYTANKO CO DO WTRYSKIWACZA,GDZIE ON JEST ZAMOCOWANY ,JAK ON WOGOLE WYGLĄDA,MOZA MA KTOS JAKIS LINK.

Ja stawiam na katalizator.. Miałem 60% mocy w swojej BMW. Zrobiłem wszystko co można...Okazało się że jest zapchany katalizator... Wywal go i zobacz czy jest poprawa.

Ja tak czytam ten post i sie wlasnie zastanawiam czy wywalic katalizator czy nie, czy bedzie z deka mocniejsza i czy chociaz pol litra mniej spali ?? mowcie co robic.

Cytat:
2006-05-27 16:10:46, zdunekm pisze:
Ja tak czytam ten post i sie wlasnie zastanawiam czy wywalic katalizator czy nie, czy bedzie z deka mocniejsza i czy chociaz pol litra mniej spali ?? mowcie co robic.

Jak masz zużyty katalizator, to należy wymienić go na sprawny. Nie jest istotne czy jest to nowy czy używany. Wycięcie katalizatora nie ma sensu, gdyż auto nie przejdzie badań technicznych.

Cytat:
2006-05-29 09:44:16, zyggy pisze:
(...) Wycięcie katalizatora nie ma sensu, gdyż auto nie przejdzie badań technicznych.

zdunekm, Zyggy ma rację. Potwierdzam
Na benzynie się może i załapiesz, ale jak masz gaz, to ... zalóż katalizator.

[ wiadomość edytowana przez: hsurim dnia 2006-05-29 14:26:04 ]

Cytat:
2006-05-29 14:22:22, hsurim pisze:
zdunekm, Zyggy ma rację. Potwierdzam Na benzynie się może i załapiesz, ale jak masz gaz, to ... zalóż katalizator. [ wiadomość edytowana przez: hsurim dnia 2006-05-29 14:26:04 ]

hmmm??? Na gazie mniejsza emisja niż na benzynie. Zresztą zrobić przegląd bez katalizatora to żaden problem. Teraz wszystkie stacje mają płacone od ilości zarejestrowanych aut...