Problem z kontrolką poziomu płynu w spryskiwaczu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie Ziomki i Ziomalki.
Jestem świeży w Waszym klubie. Zakupiłem wkońcu swojego Esperaka, jednakże mam uno problemo. Czujnik poziomu płynu w spryskiwaczu był odłączony (na kabelku koło zbiornika), zbiornik był pusty, więc pomyślałem, że może poprzedni właściciel odłączył go, żeby kontrolka go nie stresowała. Wlałem płyn (po brzeg) i dupa. Kontrolka dalej świeci, a jak chce włączyć wycieraczki lub spryskiwacz, to mi bezpiecznik wywala. Żeby wycieraczki działaly jak należy złącze koło zbiornika musi być rozłączone. Wtedy działają wycieraczki i spryskiwacz. Może to się wydać dość błachym problemem, lecz chciałbym, żeby w moim Esperaczku wszystko działało na zicher.
Czy ktoś może mi pomóc?

P.S. U kogo moge zamówić i ile by kosztowała naklejka klubowa na czarny pasek między tylnymi migaczami?

[ wiadomość edytowana przez: white_arrow dnia 2005-08-08 20:40:01 ]

To ja sie podczepie mam esperko 1,5 bez abe i w zwiazku z tym czy jest jakas mozliwosc załozenia czyjnika płynu w zbiorniczku do spryskiwacza

Czy masz Espero 1,5? Zbiornik jest na zewnątrz, czy w błotniku?
Przy zbiorniku na zewnątrz kontrolka nie była podłączana, nie było czujnika w zbiorniku i podłaczenie powoduje takie efekty jak opisujesz. Aby kontrolka działała trzeba przerobić trochę zbiorniczek. Ktoś to przerabiał, ale trzeba poszukać na forum.

Autko to Espero 1.5 DOHC GLX made in Korea (sądząc po VIN)
Zbiornik jest na zewnątrz błotnika.
Kontrolka jest obok rezerwy paliwa.

[ wiadomość edytowana przez: white_arrow dnia 2005-08-08 20:56:04 ]

No to tak jak u mnie. Trzeba przerabiać zbiornik aby zaczeła działać kontrolka. Jak juz mówiłem ktoś to na forum przerabiał i opisał. Trzeba poszukać w archiwum. Z tego co pamietam operacja jest dosyć prosta i sprowadza się do kupienia odpowiedniego czujnika i odpowiednio jego przerobieniu (konkretnie skróceniu) aby pasował do naszych zbiorników.

Wielkie dzięki.
Już znalazłem ten post i wiem co i jak.
Pozostaje tylko kwestia naklejki.

Jak mnie mój czosnek nie myli to po naklejeczkę na blędę uderz do Naviego

To jest piąty wątek na temat tej je**nej kontrolki spryskiwacza w tym roku.

1
2
3
4

Coście sie tak na tą kontrolke uparli??

Cytat:
2005-08-08 21:54:13, Adam4302 pisze:

Bo tak to jest ,że jak nic w samochodzie się niepsuje
to człowiek z nudów różne głupoty wymyśla .

ma ktos dokladnie foto jak ten czujnik wyglada bo na szrocie jest espero z pojemnikiem w nadkolu i nie wiem z kad to wykrecic i jak wyglada dzieki za szybka pomoc

Cytat:
2005-08-08 21:54:13, Adam4302 pisze:

Ale o ssso chodzi?
Jak jest to niech działa