MotoNews.pl

Audio w Tico

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jestem posiadaczem Daewo Tico i tak sie zastanawiam od pewnego czasu zeby zamontowac se w nim car audio.
W tico sa miejsca na 4 glosniki 2 w desce rozdzielczej i 2 na tylniej polce, i tam bym umieszczal nowe głosniki. No i do tego jakies radyjko i to wszystk w rozsadnej cenie 800/900 zł.
Myslałem narazie o takim sprzecie:
- radio JVC KD-G322
-glosniczki do przodu
-Sony XS-F1024
-Alpine SXE 1025s
-Pioneer TS-G1049
-no i jakies z tylu
-Sony XS-F1734
-Alpine SXE-1750s
-Pioneer TS-G1749

No i to by było na tyle mysle ze to radio uciągnie te glosniczki.
Niewiem czy potrzeba tu wzmacniacza, moze podacie cos w cenie co bedzie z wzmczniaczem. Tylko zeby mi akumulatora nie rozsadziło.
No ale moze moj tok myslenia jest zły czekam na propozycje poprawki lub radykalne zmiany. Jeszcze dodam ze słuchany rodzaj muzyki to cos w rodzaju ATB Tiesto i tego typu muzyka. A tuby nie chce bo po pierwsze mam zamało miejsca a po drugie nie chce zeby moj tico sie rozsypał po włączeniu sprzętu.

to ja polecam zrezygnowac s seryjnych miejsc montazowych bo pod wzgledem akustyczny to jest tragedia i wchodza tam głosniczki max 10cm ja proponowal bym zrezygnowac z tylnych głosnikow i zamontowac na przodzie jakis dobry system odseparowany... jedynym problemem moze byc glebokosc drzwi przednich i by trzeba było zastosowac jakies panele drzwiowe

Ok znalazłem jak zamontować glosniki w dzwiach TU
Tyllko co masz na mysli mowiąc inwestując w sprzet na przod. Znaczy jaki sprzęt.?

najlepiej jak bys zamontowal 16 cm w dzwiach np nullPhonocar a dotego jakies twetery w slupku w przednich dzwiach