Znowu nas po kasie chcą rąbnąć!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
I mamy news'a

24.4.Warszawa (PAP) - Ministerstwo Infrastruktury proponuje wprowadzenie opłaty nie przekraczającej 9 groszy od litra paliwa na rozwój sieci drogowej - poinformował na czwartkowej konferencji wicepremier i minister infrastruktury Marek Pol.

Znowu ten komuch chce nas oskubać!!! Winietki nie przeszły to szykuje coś nowego. Obietnic patałach naskładał o autostradach i nic nie wyszło. Jeżeli nawet to te pieniądze nie trafią na budowę dróg. Choćbym miał wstawić gaz za 5 tyś. to zrobię to żeby skubańcom nie płacić!!!!!

Kiedy Oni się od nas odpierdolą ??? (przepraszam za wyrażenie, ale mnie nerwy wzięły) Macie może mail'a do głu-Pola?

A według mnie winiety na poprawe polskich dróg nie były takie złe, do takiego wniosku doszedłem po "przelocie" przez sławną A4 w okolicach Wrocka zwaną inaczej betonówą. Ech co to była za jazda...

A swoją drogą to w Reichu Omy A są dość szybkimi pojazdami na autobahnach, srednio 180 - 230 km/h, mi się udało wycisnąć ok. 225 ale z solidnej górki i przeżyłem swoje pierwsze odbisie obrotów na 5

Skee zgadzam się z tobą, że pomysł sam jest dobry. Istnieje tylko małe ALEE!!!
1. Co się dzieje z kasą z podatku drogowego???
2. Pieniądze z winiet wcale by nie poszły na budowę dróg i autostrad. Pewne na 100%. Wierz mi informacje z "pierwszej ręki".
Zresztą mnie bynajmniej życie doświadczyło - ile razy rząd zabierał kasę pod presją ustawy nic z tego nie wychodziło a faktycznie kasa zalepiała dziury budżetowe powstałe w wyniku niedbalstwa władzy.

Takie jest moje zdanie możesz się znim nie zgodzić. To zbójeckie prawo każdego z nas.

Cytat:
2003-04-28 18:39:04, Skee pisze:
przez sławną A4 w okolicach Wrocka zwaną inaczej betonówą. Ech co to była za jazda...

Ta autostrada do nieba ma jeszcze inną nazwę : Najdłuższe Schody Europy

Co do tych podatków to już nie chce mi się mówić, szkoda słów na bandę polityków (czyt. złodzieji)

Gieroy niestety musze się z tobą zgodzić

Jeśli przynajmniej 60% tej kasy trafiałoby na drobi to czemu nie, ale nie mam zamiaru dofinansowywać partaczy

Jestem przeciw winietkom i innym tego typu pomysłom. Mieszkam w Lublinie i jak narazie żaden z polityków nawet nie bąkną, że będę miał autoban koło domu. ż tego co się orientuję to nawet porządnej drogi szybkiego ruchu nie będzie w okolicy, więc dlaczego mam płacić kase,zeby lepiej się jeździło politykom po stolicy czy innym większym mieście?
Gdyby te pięniądze pozostawały w do dyspozycji gmin i tylko na drogi to jestem za, ale jeśli ma to być centralny rozdział na ,który się zanosi ty mówie NIE!
Upsss troszkę mnie poniosło, ale nielubię jak mnie ktoś okrada.
Pozdr

Nie chcę być złym prorokiem, ale stawiam dolary przeciwko orzechom, że i tak nas oskubią a z tej kasy nie zbudują nawet kilometra autostrady. A kasa pójdzie na drogi....Rząd
Pozdr

Arklin zdaje się że masz niestety rację co do tego gdzie pójdzie nasza kasa, nawet zdaje mi się, że najpierw na zabulenie składki do Unii. Co potem będzie nikt z tych panów nie myśli, w końcu jak kiedyś Urban powiedział "rząd się wyżywi". Niech ich szlag trafi.

Witam,

Panowie, co sie przyp... do ichnich pomyślunków? Ja to olewam, żadnej zarobionej złotówki przeze mnie nie oddam kmiotkom z żondu!

Powiem więcej ja już znalazłem wyjście z naszej kiepskiej sytuacji:

za 3tys zł kupuję Ładę Nivę i codzienne dziury mam w czterech literach (dojazd do pracy skróciłby się o jakieś 15min i wyniósłby 15min a nie ok.30 )

dojdzie do tego, że nasze piękne Bestie wyciągać będziemy z garażów tylko na wakacje lub zloty

A gdzie radość z jej użytkowania?! Zamiast rozkoszować się jej komfortem i pewnościa prowadzenia na sportowym zawieszeniu omijam dziury (tylko te większe bo tych małych nie sposób )

A teraz deser! (artykuł z MotoGratki)

"Gdyby nie było Marka Pola trzeba by było go stworzyć, choćby wirtualnego. Bez takiego członka rządu życie felietonistów i kabaraciarzy miałoby w Polsce gorzki smak. [...]
[...]Pol ostatnio wymyślił, że obligacje infraskrukturalne emitowane dla funduszy emerytalnych i dodatkowa opłata - do 9gr.- za litr paliwa pomogą zrealizować program budowy dróg i autostrad. Minister chce w ten sposób zyskać 9miliardów zł rocznie.Jego optymizm jest rozbrajający. Wiceminister zapomina, że dzięki akcyzie na paliwo pozyskuje już z kieszeni podatnika 1,2mld zl rocznie (akcyza na benzynę to 1.672zł za 1000 litrów, na oleje napędowe 1,129zl za 1000 litrów). [...]"

Artykuł jest ciut dłuższy, ale szkoda mojego czasu oraz nerwów na jego przepisywanie i powtórne czytanie każdej linijki tekstu.

pozdrawiam:
Młody_Omega

No Młody na pewno nie doprowadzę do sytuacji. w której będę Bestię wyciągał na święta Tak odwożę córkę do przedszkola do , którego mam chyba z 50 m. (to już choroba )

Ale czytając fragment tego artykułu wyciągam jeden wniosek. Z góry przepraszam za słownictwo ten facio jest popierdolony jak paczka gwoździ. On ma jakieś chore koncepcje. Go trzeba usunąć z tego padołu ziemskiego. To jest po prostu szkodnik!!! Ach się trochę zagotowałem. ŻADNE CENY NAS NIE ZMOGĄ PANIE pol!! Tym optymistycznym akcentem kończę wypowiedź pełna gorzkich słów.

Pozdrawiam

Panowie co sie oburzacie przez polska go wybral w wolnych demokratycznych wyborach, wiec kieruje ja. A kogo to obchodzi ze zle ?
PANIE "MARKU POL" JA JUZ KIEDYS PANU NAPISALEM CO TRZEBA ZROBIC ABY WYBUDOWAC AUTOSTRADY W POLSCE SZYBKO I TANIO, DLACZEGO PAN Z TEGO STREGO SPRAWDZONEGO POMYSLU NIECHCE SKORZYSTAC?

PANIE "MARKU POL" PAN PODNIESIE CENY PALIW O 0,09 PLUS VAT I AKCYZA A SPRZEDAZ PALIW SPADNIE I WZRSONIE SZARA STREFA WIEC PO CO ? JEST COS TAKIEGO JAK KRZYWA LORENZA.....

He Piotr z tą krzywą Lorenza to przesadziłeś chyba schlebiasz ze wszechmiar Panu Polowi. Z drugiej strony ten element to pierwszy rok studiów. Wow czyżby Pan minister był na bakier z makro..... Widzisz Piotr problem plega na tym, że to co dla nas jest oczywiste dla tych Panów jest wyjątkowo niezrozumiałe a co niezrozumiałe czyli stwarzające zagrorzenie. Taki jest tok myśłowy tych Panów.

Pozdrawiam Piotr i życze sukcesów.

A ja krzywą Lorenza miałem w 3 klasie liceum... elektronicznego!!!

He jak ja się uczyłem w technikum to miałem owszem nie ekonomię tylko materializm dialektyczny . Bo tak się bodajże nazywa radziecka (nie rosyjska) nauka o zjawiskach rządzących gospodarką. He he

Pozdrawiam
-----------------------------------------------
Nowy akumulator TO JEST COŚ!!!!!!!!!!!!!!!!