| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-05-05 22:24:21 Wytłumienie samych tylko przednich drzwi dało zauważalne efekty, nawet usunęły dźwięki o które na wybojach podejżewałem zawieszenie....
Dołożył bym to tego wygłuszenie maski wraz z dodatkowym wyklejeniem jej pod tą matą. Ja wytłumiłem jeszcze cały tył pod kanapą i półkę tylną, plunuje pociągnąć to na cały bagażnik, dorobić materiałowe zaślepienie dla kanapy (w miejsce tego "pięknego" czarnego plastiku) oraz wykonanie tapicerki klapty bagażnika. Tak jak i przednie drzwi myśle też o wytłumieniu tylnych drzwi....... A tak w ogóle to chyba wrócę do cichego wydechu bo to podstawa!!! |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-05-05 23:51:32 To może panowie jakieś fotki i opisy waszych zmagań.
Dużo ciekawych porad pada na forum. Przydało by się to zebrać zusammen do kupy i wrzucić na stronkę, bo na forum to po pewnym czasie ginie w natłoku nowych postów. A propos postów - widzę, że wszyscy wypoczęci po długim weekendzie bo duża aktywność na forum. Oby tak zawsze |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-05-20 09:55:10 Panowie czy do wytlumienia drzwi moge uzyc takich mat :
http://allegro.pl/show_item.php?item=13184964 czy moge tez nimi wyciszyc maske od spodu? kolega mi je polecil bo u niego w Punto ponoc sprawily cuda... a ja nie wiem czy tak na serio sie tym interesowac?? Co mozna nimi wyciszyc oporcz drwi? rzoumiem ze najpier drzwi oszyszczam z syfu i tej okropnej folii przyklejonej na jakies czarne swinstwo a potem naklejam taka mate, tak ? czy mozna wytlumic bagaznik ? i czy wtedy klape czy oparcie foteli od drugiej strony ? |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-05-20 09:59:55 a wlasnie jakie inne produkty zalecacie do wyciszenia samochodu ? pianka do paneli jakos do mnie nie trafia.. ale moze ktos mnie przekona |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-05-20 10:25:31 Pianka u KeyJeya w przednich drzwiach dokonała cudu w zakresie brzmienia przednich głosników. A więc skoro akustyka sie polepszyła to znaczy że działa....
Masy bitumiczne sa cięzkie i drogie... ale na pewno lepsze |
Dominik_Olechnowicz Szczecin | 2003-05-20 11:55:11 ja wytlumialem pianka do paneli bagaznik z racji tego ze zalozylem KM i troche go bylo slychac w srodku...4 warswy pianki i po sprawie |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-05-20 12:06:06 a jak to zrobiles? gdzie polozyles ta pianke ? |
Dominik_Olechnowicz Szczecin | 2003-05-20 17:20:11 budaprenem do podlogi...nietety butli nie moglem wyciagnac ale i tak jest git...slysze tylko leciutkie mruczenie w srodku dopiero przy |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-05-21 13:44:43 Ale ten wojłok to bym nie polecał bo na pewno wodę trzyma a i zagnic pewnoi potrawi. Wata czy włókno szklane jest chyba lekko niebezpieczne bo starzeje sie i potrawi kruszyć luc pylić.. |
DEspero Daewoo Leganza Warszawa | 2003-05-21 14:06:03 Witam, piszę po raz pierwszy na "nowym" forum.
Pozdrawiam wszystkich klubowiczów. Dorzucę swoje trzy grosze do wyciszania: Wyjąłem wszystkie fotele, i pod materiał ułozony na podłodze dałem wykładzinę podłogowa, podgumowaną od spodu kupioną z resztek w jakiejs Castoramie. Pociągnąłem tę wykładznę z przodu nieco wyżej niż materiał oryginalny. Koszt wykładziny był znikomy, pracy dość dużo chociaż nieskomplikowanej. Efekt był taki że jadąc 120 km/h, hałas wewnątrz sugerował prędkość 90-100. Nie tylko mi - Pasażerce też Drugą rzecz którą mogę polecić to wyklejenie matą bitumiczną przednich drzwi za głośnikami (czyli zewnętrznej blachy drzwi od strony wewnętrzej) oraz blachy do której przykręcone są głosniki. Zmiana jakości brzmienia głośników jest znacząca DEspero |