Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bazyliszekk Daewoo Espero Wałbrzych | 2006-04-04 21:02:52
Nie ścierom tylko wycieraczkami - włącze sobie kiedy będę chciał a nie szorował po suchej szybie jak braknie płynu albo spryskiwacze zamarzną (miejmy nadzieję ze nei w tym sezonie już). |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-04-04 21:22:11
No cóż - nie powinieneś kupować aut nowszych niż 15 letnie... proponuję Ci zmianę auta... na kaszlaka, a w ostateczności na starego poldka - one takiego udogodnienia nie miały. |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-04-05 09:13:44
15letnie beemki też juz to miały ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-05-30 23:38:23 spryskiwacze mega - sik
Przy dużej prędkości spryskiwacz mi nie dawał wystarczającego ciśnienia i tryskał ledwie na dół szyby. Na postoju sikał żwawo w górne partie szyby, więc to nie kwestia złej regulacji. Zamontowałem sobie dodatkową pompkę spryskiwacza szeregowo, tzn wyjście z oryginalnej podłączyłem do wejścia drugiej pompki (miałem taką pompkę od kadeta w garażu), podłączyłem prąd i uzyskałem wyższe ciśnienie. Efekt jest taki, że gdy prysnę, to w samochodzie za mną kierowca włącza wycieraczki ![]() Jutro jadę w trasę i przetestuję jak się rzecz sprawuje przy wysokich prędkościach. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-05-30 23:40:51
![]() ![]() |
![]() maskekk 1,5 wwa | 2006-05-31 00:13:41 ja tma tez nei nazekam a przy 160 tez chodza smerfnie ;] |
![]() malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2006-05-31 21:49:36
|
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-06-02 00:05:28
Efekt jest taki, ze przy 120 szyba jest spryskana dokladnie, ilosc plynu pojawiajaca sie na szybie jest wieksza i plama plynu obejmuje cala wysokosc szyby - jest ok |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2006-06-04 14:19:36 ktoś tu na poloneza wrzucał..
jakby nim kiedys jeździł- szczegulnie takim np. jak ja miałe czyli 95 rok , to by wiedziął , że akurat to w polonezie było o niebo lepiej rozwiązane niż w koreańskiej padlinie bo: 1. Jak dygniesz wajchą do siebie lekko to raz przemarze szybę 2. jak przyciągniesz wajche do siebie , to najpierw pryska , potem maże- 3 razy 3. wycieraczki maja w pełni programowlaną pracę - nie jakimś gównianym pokrętłem jak w espero i duzych fiatach , tylko włącza się pierwszy stopien wajchy w dół, a później lekkim dygnięciem do siebie przemazuje raz , czeka taki czas , jaki sie chce, i dyga drugi raz, polonez jakoże jest inteligentna bestią zapamiętuje sobie ten czas i z dokładnie takim odstępem czasowym maże, aż do momentu, gdy zada mu się inny odstęp, a poza tym ma wycieraczkę tylnej szyby ![]() jedyna zaleta w espero jest taka , ze zbiorniczek ma pojemnośc chyba ze 3 litry i ma lampkę rezerwy stanu płynu - więc raczej nie zaskakuje brakiem płynu |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2006-06-04 17:34:25
O ile mamy wersję z ABSem lub zaadoptowany czujnik poziomu tegoż płynu ![]() ![]() ![]() |