Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() yankie CB FORUM nadajnik byl... Olkusz | 2005-12-15 11:09:46 Nie dalej jak wczoraj jade sobie A4 do Gliwic i wjezdzam kulturalnie na Gore Sw. Anny i co??? I pech... Pan sierzant kazal sie zatrzymac, pokazac wszystkie dokumenty i wyszlo 100/60 (swoja droga to kurde ma byc autostrada ![]() ![]() ![]() |
![]() crazy Laguna 2.0+G RXE Świdnik | 2005-12-15 13:25:00 Niestety kolego są ludzie nieodpowiedzialni, sam byłem świadkiem jak koleś siedząc w samochodzie na parkingu odpowiedział "czysto" na zapytanie z trasy, jak wszędzie zdarzają się czarne owce, o przeklinaniu już nawet nie wspomnę ale nadmienię, że używam słuchawki aby się nie wstydzić za innych kiedy jadę z pasażerami. Tak z 2 strony to trzeba trochę zaufać innym użtkownikom bo inaczej ostrzeganie się na trasie straci sens bo wiadomo, że jak się ma zapowiedź czystej trasy to jedzie się ciut odważniej a to może dużo kosztować i wtedy zamiast oszczędzić to się do interesu dopłaca. Może być tak, że w tzw. międzyczasie stanie misiek i wysuszy nas w 1 strzale więc to jest już zwykły pech. |
![]() yankie CB FORUM nadajnik byl... Olkusz | 2005-12-15 13:59:02
Wlasnie dlatego kolego mowie - ja nie neguje ale zawsze zostawmy sobie jakis margines. A co do zachowan na radiu... to niestety jeszcze daleko nam do cywilizacji (nie, to za duzo powiedziane NIEKTORYM!!!) i nie bede generalizowal... Jest jak jest i zawsze zdarzy sie czarna owca... Pozdrawiam |
![]() Góral (M) CB FORUM president Opel Meriva A Helmond | 2005-12-15 20:50:16 niestety ostatnimi czasy sami policjanci montują radia w radiowozach. i oszukują kierowców. |
crafenberg Almera Piaseczno | 2006-01-10 00:19:52 ale te radia w radiowozach (wbrew nazwie ![]() |
![]() Andrzej_Zamosc CB FORUM nadajnik Citroen Xantia/Traba ... Corby,Northants,UK | 2006-01-10 08:37:06 Nie wiem jak u Was na rejonach,ale lubelskie ITD ma juz radyjka pozakladane we wszystkich mobilach w wojewodztwie, nawet bazówkę mają postawioną ...
Pozdrowionka |
![]() dcnt CB FORUM president Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2006-01-10 14:59:43 zgadza sie, sluchac i jeszcze rsaz sluchac, czasem z trzaskow mozna wylowic ta interesujaca nas wiadomosc ![]() nie ma totamto, jak nie jezdze szybko, ale o maly wlos capneli by mnie dzis i byloby 70/50, sie zagapilem i jeden znak przeoczylem, a na radyjku mowia ze stoja i tam jest 50, a ja juz misiaczki prawie widzialem - uff ![]() |
![]() Andrzej_Zamosc CB FORUM nadajnik Citroen Xantia/Traba ... Corby,Northants,UK | 2006-01-11 11:43:28 U nas oficjalnie dopiero od przełomu 05/06, wcześniej to własne radyjka z magnesami sobie z nudów do roboty brali..Być może i u Ciebie tak było,że z własnym sprzętem jeździli ![]() |
![]() crazy Laguna 2.0+G RXE Świdnik | 2006-01-12 07:43:20 Witam ! Wczoraj przyszło mi zapłacić za używanie CB, stali na trasie przy stacji paliw z włączonymi światłami więc po chwili wrzuciłem komunikat na radio gdzie stoją i się szykują, pojechałem sobie dalej w zabudowany teran ale spokojnie, po wyjechaniu była taka kreta droga i jakiś zawalidroga więc na kawałku prostej objechałem go i dalej sobie lecę ale patrzę w lusterko a gościa dochodzi inny wóz ze światełkiem białym na dachu więc wiem już co może się dziać i noga z gazu. Wyprzedzili gościa i zbliżają się do mnie a zostało mi ze 100m do zjazdu z głównej ale nadal jadę przepisowo i niestety widzę koguty w lusterku ... zatrzymałem się, zapytali czy wiem za co ? Pewnie, że nie wiem bo niby skąd mam wiedzieć ![]() Wydaje mi się, że albo słyszeli komunikat i skojarzyli ze mną lub przypadkowo za mną pojechali i widząc antenę potraktowali mnie z grubej rury. CB miało oszczędzać kasę a w tym przypadku przyczyniło się do porażki, w zasadzie moja wina bo za dobrze chciałem wrzucaj,ąc ostrzeżenie i zapomniałem sprawdzić czy nie pojechali czasem za mną ![]() |
![]() cezar1966 audi 80, b4, AVANT Radziejów | 2006-01-12 08:18:22 Crazy !!!
To niestety "koszta własne", ale nie wydaje mi się, żeby zauważyli, że ich sprzedałeś - może wykazali chwilowy rozbłysk świadomości i jechali "kontrolnie" za tobą i czaili się na jakiś błąd - no i niestety im się udało. Wiem, że często w całym kraju, stosują takie podpuchy. (np. jadą 20km/h w mieście itp....) Pozdro i 73 !!! |
![]() Gienekp VW polo Odolanów | 2006-01-12 08:29:23 Podobną historię miałem na początku lat 90-tych.Miałem wtedy "plemnika"tzn.Malucha z anteną Boston.Jadąc do Rawicza ,zauważyłem przyczajonych misków i oczywiście wszcząłem alarm.I nagle...słyszę,,ej ty w tym czerwonym maluchu,zaraz cie pouczymy,że nie wolno ostrzegać.Ja na to :"chyba jesteście po to ,żeby zapobiegać wypadkom,a nie polować na kierowcow,a w ogóle co wy robicie na tej częstotliwości?".Na szczęście,ani oni nie podjęli dalszej dyskusji,ani ja nie miałem zamiaru dłużej polemizować.Podobno z koniem nie warto się kopać.I tak rozstaliśmy się. ![]() ![]() |
mlody3s dąb gór | 2006-01-15 16:41:57 Mnie zdarzyło się, że na odcinku 60 km dwa razy pytałem (w dwóch dużych miastach) i dwa razy usłyszałem że czysto. HEHE stali w dwóch miejscach, raz mi mignali wiec zwolniłem i dopiero po tym jak ich minołem to ktoś powiedział na radyjku a drugi raz w moim pechowym miejscy zawsze tam zwalniam(prawie zawsze tam stoją) i tylko to mnie uratowało.
Ludzie jak widzicie patrol to krzyczcie, ja jak widzę że miski na tace zbieraję to krzyczę kilka razy nawet jak nikt nie pyta. [ wiadomość edytowana przez: mlody3s dnia 2006-01-15 17:44:46 ] |
![]() crazy Laguna 2.0+G RXE Świdnik | 2006-01-16 08:49:50 Również mam zwyczaj powiadamiać o obecności miśków nawet jak nikt nie pyta ale jak widać przyszło mi za to zapłacić, dowalili mi z grubej rury bo albo mnie usłyszeli i za mną pojechali albo zobaczyli antenę i dlatego nie było zadnych negocjacji. Ale mnie to nie rusza i dalej będę walcem jeździł ... ![]() |
![]() superkto Corsa Świdnica | 2006-01-16 09:25:23
To nie CB, tylko śmiem twierdzić, że sam się przyczyniłeś do porażki. Podwójana ciągła, a miśki za Tobą. Możesz mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie. Ja nie raz już jechałem koło miśków i ostrzegałem, że stoją i nigdy nic mi nie zrobili. Widzieli antenę (1,5 metra nie da się niezauważyć) i NIC. |
crafenberg Almera Piaseczno | 2006-01-20 20:03:39 Zwykła drogówka na legalu nie może miec CB , Inspekcja drogowa to co inego już większośjest wyposażona jest w CB
a co do drogówki to bez anteny można dosta ostro po portfelu nawet za małe przewinienie wystarczy trafi na lamusa w niebieskim uniformie którego komendant przyjoł do drogówki z politowania pozdro... |
![]() Góral (M) CB FORUM president Opel Meriva A Helmond | 2006-01-20 20:21:57
a nie przyszło ci do głowy że potraktowali cię z grubej rury, bo złamałeś przepisy? po co to dorabiać ideologię do faktów. zapłaciłeś przecież za wyprzedzanie na podwójnej ciągłej a nie za posiadanie CymBała. nie znoszę takiego tłumaczenia... ja nie winny, winne radio, teściowa lub sprzątaczka. a wogóle to winny policjant bo akurat widział. a potem można pooglądać takie "kwiatki" jak dzisiaj na Toruńskiej w Wawie, gdzie to chłopak uczył się latać z mostu zabijając pięć osób. i mam prośbę, abyś dał odpocząć moim oczom |
![]() Perzan CB FORUM nadajnik ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-01-23 21:30:29
Możesz rozwinąć temat ? ![]() Pozdro. |