[21072] urwana krótka linka ręcznego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc wszystkim,

W ostatnia sobote zerwała mi się krótka linka recznego. Za mocno szarpnąłem dzwignia i puściło.

Chodzi mi dokłądnie o tą linke na schemacie:

I teraz pytanie - da sie to jakoś łatwo naprawić? Nie dzwoniłem jeszcze do Skorpiona, ale wyczytałem, że maja w ofercie krótka linke ręcznego i mniemam, że to własnie o tem elenemt chodzi. Wszelki pozostałości pozbierałem spod auta (sprężyna itp).

Dźwignia jest umiejscowiona na tunelu jak wiadomo i doście jest raczej kiepskie, bo całt mechanizm znajduje się nad wałem.

Ma ktoś w was jakieś doświadczenia w tej materii, czy może ja jestem pierwszy, ktory urwał ta linkę?

a to jest faktycznie linka czy kawałek druta??????
Bo z tego co pamietam to to chyba drut jest ale moge sie mylic????

łatwo się da naprawić tzn wymiana linki trzeba odkręcic plastikowa osłone dzwigni recznego i musisz ściagnąc jeszcze zawleczkę.mi sie jeszcze zadna linka nie urwała odpukać

Cytat:
2006-05-25 22:21:06, krzychuk pisze:
a to jest faktycznie linka czy kawałek druta?????? Bo z tego co pamietam to to chyba drut jest ale moge sie mylic????

linka linka drut jest na końcu linki taki gwintowany pręt

No teraz to i ja jestem madry gdyz widziałem ta linke dzisiaj na szrocie

Ja tez mam urwana i trzeba sie bedzie za to wziasc bo juz niedludo przeglad, a co do wymiany to troszke grzebaniny. Bedziesz musial odkrecic dzwignie dla lepszego montazu.

Podłącze sie do wątku bo mam problem z ręcznym nie wiem dlaczego hamuje mi tylko lewe koło linka jest ok i niby chodzi ale działa tylko na jedna strone co to może byc ??

Tak na przyszlość jak ktoś się za to będzie zabierał to tu jest taki schemacik. Ja już cześci zamówiłem i mysle, ze w sobote bedzie to zrobione.

Krzychu 85 miałem to samo wymieniłem linke i na jedno koło łapało a na drugie nie u mnie najpierw wymieniłem szczeki w tym kole które nie hamowało ale nic nie pomogło dopiero po wymianie bebna problem ustał. obawiam sie ze masz bebenek do wymiany ewentualnie do przetoczenia

Jak bylem w skorpionie to gosc powiedzial ze w 2107 jest tylko jedna linka.
Ja sie nie znam, bo jeszcze nie wymienialem - ale juz czeka.

Tiaaa - jedna jest ta głowna, która zazwyczaj sie psuje. Ale ja popstułem ta taka krótką. W sumie są 2 linki