Przełaczanie z benzyny na gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam pewien problem, mam instalacje gazową w której przelaczalem paliwo z benzyny na gaz dodając gazu. przy dodaniu gazu przy ok 3000prm automatycznie przelaczalo mi z benzyny na gaz.
Teraz cos sie popsuło ze mi przelacza przy ok 1000prm. Wiec moze mi pomozecie bo nie wiem co zrobilem i czcialbym spowrotem ustawic zeby mi sie przelaczalo z benzyny na gaz przy dodaniu gazu na okolo trzech tysiacach obrotow. jak to zrobic co popsulem dodam ze wyciagalem pewne elementy instalacji gazowej.
pozdrawiam.

zalezy od instalacji tzn od sterownika jaki masz ale ogolnei to jest parametr podlegajacy regulacji..np u mnie w tartarini na samej obudowie centralki jest srubka bedaca potencjometrem i tam sie ustala prob przelaczania obrotow..ale jesli masz taki dwu lub trzypozycjny przelacznik to z tylu jak go wyjmiesz bedziesz mial potencjometr..srubeczke..natomiast jesli masz tak jak ja czyli przelacznik jednopozycjny to szukaj srubki na obudowie centralki

ustawisz to metoda prob i bledow..ale w nie wiecej niz 5 minut

Cytat:
2006-05-24 01:24:35, qbaj pisze:
zalezy od instalacji tzn od sterownika jaki masz ale ogolnei to jest parametr podlegajacy regulacji..np u mnie w tartarini na samej obudowie centralki jest srubka bedaca potencjometrem i tam sie ustala prob przelaczania obrotow..ale jesli masz taki dwu lub trzypozycjny przelacznik to z tylu jak go wyjmiesz bedziesz mial potencjometr..srubeczke..natomiast jesli masz tak jak ja czyli przelacznik jednopozycjny to szukaj srubki na obudowie centralki ustawisz to metoda prob i bledow..ale w nie wiecej niz 5 minut

Wlasnie mam taki przelacznik typu: I,0,II
wymienialem go i pewnie to jest przyczyną. dzieki. ide ustawiac.
pozdrawiam.

Ja mam też przełączanie automatyczne przy 2,5 tyś ja bym się tam nie bawił sam za regulacje u mechanika zapłacisz 30zł.i jesteś pewien że masz zrobione a sam to raczej nie polecam. Zrobisz jak uważasz.

Cytat:
2006-05-25 18:29:31, gecio1 pisze:
Ja mam też przełączanie automatyczne przy 2,5 tyś ja bym się tam nie bawił sam za regulacje u mechanika zapłacisz 30zł.i jesteś pewien że masz zrobione a sam to raczej nie polecam. Zrobisz jak uważasz.

Zrobilem sam i podziekowania dla Qbaja
Ps. jak bym z takimi pierdulkami jezdzil po mechanikach to bym byl zawsze splukany na calego po to wlasnie jest to forum, zeby sobie pomagac, a na forumowiczow zawsze mozna liczyć i polać im za to jednego a nawt kilka
pozdrawiam

a ja mam tak ze nie mam zadnych srubkow, pokretlow itp itd... obroty sie wklepuje z klawiatury przy podpiecu kompa, tak ze kazda regulacja to wizyta u mechanika gaziarza... jedyny plus ze przy tym systemie nie ma za bardzo co regulowac, raz ustawione powinno niby chodzic caly czas ...

Cytat:
2006-05-25 18:29:31, gecio1 pisze:

sorry ale jesli przekrecenie srubki o cwierc obrotu jest dla ciebie warte 30zl to winszuje ja jestem leniem patentowanym ale cos tak banalnego to nawet ja wole robic sam
Cytat:
a ja mam tak ze nie mam zadnych srubkow, pokretlow itp itd... obroty sie wklepuje z klawiatury przy podpiecu kompa, tak ze kazda regulacja to wizyta u mechanika gaziarza... jedyny plus ze przy tym systemie nie ma za bardzo co regulowac, raz ustawione powinno niby chodzic caly czas ...

z naciskiem na NIBY..przeciez wszystie instalki z kompem teoretycznie dzialaja tak jak twoja...ta srubka do regulacji jedyna roznica