[126] co to za znaczek (FSM)?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

wie ktoś może w jakich wersjach malucha był montowany ten znaczek i w jakiej kolorystyce ?
wiem że ma wymiary takie same jak licencja fiat i był w tym samym miejscu montowany chyba.

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2006-06-02 17:11:58 ]
[ powód edycji: poprawka tematu.... ]

to nie jest z syreny?

Z takim znaczkiem na maluszku spotkałem się dwa razy Raz to na maluszku z 79. Był zamontowany w miejscu licencji:

I drugi raz na wycieczce w Kraku na Łagiewnikach w malcu na klapie (na błotniku miał też zwykłą licencje):

Widze, że niebawem będziesz jego nowym nabywcą

[ wiadomość edytowana przez: GR235I3K dnia 2006-01-08 20:56:20 ]

około 1978/79 r zaczęto stosować w miejsce licencji prezentowany znaczek. Montowano go tylko na błotniku. Na klapie był umieszczany napis 126p oraz plakietka 650. Znaczek był pokryty od wewnątrz "chromem" czyli wystarczy go dzisiaj naparować aluminium od wewnątrz( metoda droższa) lub prysnąć sreberkiem w spreyu.

Ciekawostka z folderu :

Spośród wszystkich malców w tym folderze, tylko ten zielony ma taki znaczek.

[ wiadomość edytowana przez: Cytryn_126 dnia 2006-02-09 11:10:19 ]

kolor pierwsza klasa

Ale co un ma za tablice ?
W eksporta by wkładali takie coś??
A kolorek klasa .

O, moje siedzenia i szybki uchylne

Cytat:
2006-01-08 20:24:02, dave-rallymaniak pisze:
wie ktoś może w jakich wersjach malucha był montowany ten znaczek i w jakiej kolorystyce ? wiem że ma wymiary takie same jak licencja fiat i był w tym samym miejscu montowany chyba.

Jest znak Fabryki Samochodów Małolitrażowych i montowano go faktycznie na Syrenkach ale również i na maluszkach jednak bardzo ale to bardzo dawno temu....

Cytat:
2006-02-11 16:10:58, partner pisze:
montowano go faktycznie na Syrenkach ale również i na maluszkach

To, że na maluszkach to już wiemy. Ma ktos foto syrenki z identycznym znaczkiem ?

chetnie kupie taki znaczek,albo wymienie na licencje

-----------------
http://plepleple.pl

Jakieś dwa lata temu znalazłem taki znaczek na szrocie. Zamontowany był na prawym tylnym błotniku - dokładnie w miejscu, w którym ontowana była "licencja".
Według mnie, znaczek ten montowany był po odebraniu Polsce licencji na produkowanie Polskiego Fiata 126p. Mieli jeszcze dużo błotników z dziurami i na szybko coś wymyslili.
Zaznaczam, że jest to moja teoria =)
FSM był czerwony, boki nie wiem - na moim były pożółkłe.

bylo tak nap ewno bo zbnaczek ktory ja mam, ojciec kumpla zdemontowalk wlasnie niedlugo po zakupie i zapakowal tam LICENCJE a zeby niebylo ze nie wloski

cyklem fotki pogladowe zeby bylo juz dla wsyztskich

ojjjj Pat ten lakier rzeczywiście nie teges

na przyczepie towarowej i tak lepszy niz u niejednego cwaniaka