Przeciekająca pompa paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dojechałęm do garażu gaszę silnik i otwieram se garaż,wsiadam do auta zapalam,troche pochodziło silnik zaczął przerywać i zdechł.....zapalam na gazie(ciepły silnik)cofam i szukam ustjerkjewkońcu doszełdem do tego,ze rozłączył sie elektriczjeskij kabel z pompy,zamocowałem na AMEN i jest gites........ale zauważyłem że z pompy...z tej gumy..jakby membrany sączy sie paliwko....pompa sie nie rozbieralna(tak ja to widze).silikonem tego nie zapodam bo ta membrana ma ciąsnienie może wywównywac czy co.więc silikon odpada..jedynym rozwiązaniem narazie to jest odłączanie zasilania pompy,ale teraz jak sie więcej po mieści jeździ na benie niź na gazie to troche nie za tere...

więc tak..przejdzmy do konkretów

jak to naprawić...są może jakieś zestawy naprawcze...ta guma w sklepach czy co??........

pozdr...dzięki za ewentualneodpowiedzi

znalazłem takie coś
uszczelka pod pompę paliwa
może właśnie to mi poszło w pompie??

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2004-12-18 23:21:12 ]

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2004-12-18 23:21:54 ]

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2006-06-20 11:44:24 ]

Przeciek pompy jest coraz większy. Leci spod tej membrany. Czy może być to spowodowane zbyt wysokim ciśnieniem? Np zapchany tłumik pulsacji czy np regulator. Filtr paliwa wymieniony mam.

Czy można wyrzucić tłumik pulsacji?

Boje sie że nowa pompa paliwa też zacznie przeciekać bo coś jest np. przypchane.

Czy rozszczelnienie pompy(membrany) moż ebyc spowodowane starością jej? Pierwszy raz sie spotkalem z takim czymś i ciekawi mnie od czego jest to spowodowane.

Prosze o jakieś wskazówki.

pozdrawiam

Cytat:
2006-06-20 11:49:46, omegafan pisze:
można wyrzucić tłumik pulsacji?

Można - ja wyrzuciłem ale tylko dla tego że jeżdże na gazie, a zimą to i bez tłumika se poradze. Archiwum - Klik

A to już oglądałeś może cię naprowadzi Klik

No ale konkrety.

Wiec pompa mi sie rozszczelniła na tej "gumie"ze starości?

Troche ojciec majstrował przy tłumiku pulsacji-wyjął go,włożył- i teraz ciężko zapala gdy jest ciepły silnik. Zapala za drugim razem. Może tentłumik pulsacmi mi sie w środku rozsypał i dlatego teraz tak dziwnie zapala. a co szanowne grono klubowiczów powie na ten temat

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2006-06-25 21:03:43 ]

Tłumik pulsacji jest pusty w środku.
Gaz.

Cytat:
Tłumik pulsacji jest pusty w środku.

acha, to dobrze

A ze gaz to raczej nie bo zawsze było dobrze.

I jeszcze pytanie ojca najważniejsze. Bo mówi, że pompa przecieka bo jest zbyt wysokie ciśnienie(może itak być chyba). Filtr paliwa wymieniony. Więc pompa paliwa przecieka ze starości?(zdaże sie też tak). Czy moze pompa paliwa nawet stara nie powinna przeciekać?

pozdrawiam