| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2006-05-23 22:02:54 A nie szroni Ci parownika? Sprawdzałeś to? |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2006-05-23 22:07:29 cyk z tyłu to elektrozawór na butli. Powinen jeszcze być el. zawór tuż przed reduktorem. Podejrzewam że nie dziala prawidłowo.
Sprzawdź filtr gazu, sprawdź zawór czy nie jest czymś zanieczyszczony. To był typowy broblem przy wózkach widłowych na LPG
Może zmień stację. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2006-05-24 18:13:05 jesli masz czujnik temperatury na reduktorze to mozę być on niedogrzany skoro mówisz że płynu Ci brakuje.
BTW Pamiętam w evo III miałem też taki myk, przełaczał mi sie jak wskaźnik osiągnął 70 st. Zrobiłem mu izolację termiczną i pyk słyszałm około 50 st. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2006-05-24 18:26:23 Sądze że przy filtrze jest wiecej syfu i jest większe prawdopodobieństwo że syf dostanie sie do zaworu. Taka mam koncepcję. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
mateoos Miłośnik FSO czarnuch Szczecin | 2006-05-27 21:51:24 Trzeba było brać jednopunkta - i z uszczelką pod głowicą łatwiej, i problemów mniej... Zachciało mi się 84 koni
|
MARTITA Miłośnik FSO sej (ble) Ciechanów | 2006-05-27 23:52:23 Grzała pisze:
Ja bym popatrzył w ustawieniach w komputerze gazowym (nie wiem jak ma elpigaz). Fazy czasowe nakładania obu paliw przy przełączaniu benz-gaz. Można w ustawieniach zmienic tez temperaturę przełączania. Jest też coś takiego jak czas grzania sondy lambda (w czasie grzania sondy praca na jałowym biegu nie jest sterowana przez attuator, tylko jest zależna od ustawień parownika-śrubą), jeśli przełączysz w tym czasie a masz źle wyregulowany parownik to też może być taki objaw. Albo tak jak chłopaki już pisali elektrozawór przy reduktorze się zawiesza. Ale najlepiej podjedz do dobrego gaziarza bo bez interfejsu nie podejdziesz. A uciekający płyn to niekoniecznie od razu uszczelka. Soft do tej instalki mógłbym Ci podesłać, ewentualnie opisy ustawień do innych instalek, dzięki którym mógłbyś się rozeznać co i jak z instalacjami sterowanymi komputerem. Kombinuj i daj znać [ wiadomość edytowana przez: MARTITA dnia 2006-05-27 23:53:04 ] |
MARTITA Miłośnik FSO sej (ble) Ciechanów | 2006-05-28 12:32:42 Syf w filterku może być znakiem, że i parownik w środku jest brudny, przez co może być konieczne jego gruntowne oczyszczenie.
Podstawowa sprawa, jeśli jeszcze tego nie robiłeś, koniecznie spuść szlam z parownika śrubką u dołu na rozgrzanym silniku. Dalej pozostaje kwestia zaworku, który możesz sprawdzić na krótko (odłącz od niego przewody z instalacji i na moment podepnij 12V prosto z akumulatora - zobacz czy zaworek się przełącza kilkakrotnie ponawiając próbę). To pisałam ja... i tylko PISAŁAM Oczywiście sama nie jestem jeszcze taka mądra w tej dziedzinie, ale się uczę Może kiedyś coś i ze mnie będzie... |