Mocowanie anteny NEW ALASKA w MEGANE COUPE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
po pierwsze to pierwszyraz daję fotkę na forum więc sory za to jak wyszło źle. Po drugie mój projekt jest kiepsko wykonany ale chodziło mi o pokazanie jak ja to widzę . po trzecie to nie moja fura ale ujęcie mi pasowało więc zdjęcie wykożystałem. ostatnia sprawa to to że pewnie powiecie że to kiepskie montowanie anteny ale nic nie będzie wiercone przynajmiej.proszę o opińje
Oczywiści styki mocowania do klapy będą wyczyszczone żeby była przewodność

A ta antena ma wygladac czy byc praktyczna, bo odbicia to w tym miejscu miec nie bedziesz, a co za tym idzie dobrego odbioru

niewiem czy na tym zdjęciu widać spryskiwacz tylnej szyby. Może tam by było lepiej to zamontować

jak wiesz najlepiej dac antene na srodek dachu, wiec jsli chcesz dac gdzies indziej staraj sie aby bylo sporo karoserii pod antena, uchyty rynienkowe i na klape bagaznikka to cos dalekiego od idealu, mam i zmieniam niedlugo na magnes (nie moge sobie pozwolic na dziurke w dachu) antena znajdzie sie tam gdzie powinna byc od poczatku.

dzięki za porady koledzy, już podiąłem decyzję new alaska będzie na dachu tak jak to zrobił kolega z forum megane coupe :

to znowu nie moja megi ale już bardziej podobna bo czarna kolega z forum zamontował antenę w otworze po spryskiwaczu tylnej szyby jedyny minus to, to że nie jest w pionie ale reszta jest oki

To właśnie wada New Alaski, nie da się ustawić do pionu jeśli nie stoi na odpowiedniej płaszczyźnie... Wystarczy kupić inną antenę i po problemie, np. Marylanda lub coś podobnego na przegubie

tyle tylko że alaska jest bardzo tania i ma super parametry za 99 zł już widziałem