Jaka jest głębokość montażowa głośników w mk5/6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaka jest głębokość montażowa głośników w mk5/6, chodzi o głośniki przednie oczywiście. Proszę o pomoc

Przepraszam, już znalazłem 78mm

proszę o usuniecie tematu

[ wiadomość edytowana przez: 0rzeL dnia 2006-01-11 21:48:26 ]

pewne te 78m ?? bo czaje sie na glosniki o glebokosci 6.5cm , a w niektorych wypowiedziach pisano ze moga byc problemy. MKV

bede wymienial glosniki u siebie (moze jutro) to sprawdze, bo teraz niestety nie chce mi sie leciec i wyciagac zeby tylko zmierzyc...

troche nie wyszlo z czasem ale sprawdzilem, wiec biorac pod uwage te orginalne mocowania plastikowe na glosniki to bedzie okolo 6 cm (niestety szyba nie pozwala wiecej) dwudrozne pionierki ktore mialem tam zamocowane, chyba fabrycznie, maja 5 cm...

ale jakbys sie pobawil i zrobil sobie panelik zamiast tego jajkowatego plastiku to spokojnie moglbys zwiekszyc ta glebokosci o jakies 1-1,5 cm, bo jest jeszcze okolo 2 cm luzu do tapicerki

Powiem tak fabryzcnie zamontowane są naprawde słabe głośniczki Moim sposobem na odnowienie drzwi był zakup głośników Pioneera 10 " dwudrożnych za które dałem 80 zł. Dodatkowo obok otowtów na głośniki jest czarne kóleczko które wyciołem i wstawiłem tam środki głośniczków wysokotonowych i efekt jest naprawde idealny dzwięk jest czysty bez żadnych zniekształceń :> Ustawiłem na filtrze górnoprzeustiowym taka częstotliwość że można śmiało kręcić do końca a ruch membrany jest niewielki co eliminuje możliwość uszkodzenia się głośnika :> zainteresowanym mogę podesłać fotkę

Ja bym chętnie fotkę zobaczył

Ja miałem głośniki 70 mm ale musiałem ostro naciągać tapicerkę...

Cytat:
2006-01-23 17:13:51, TomaszEFI pisze:
Powiem tak fabryzcnie zamontowane są naprawde słabe głośniczki Moim sposobem na odnowienie drzwi był zakup głośników Pioneera 10 " dwudrożnych za które dałem 80 zł. Dodatkowo obok otowtów na głośniki jest czarne kóleczko które wyciołem i wstawiłem tam środki głośniczków wysokotonowych i efekt jest naprawde idealny dzwięk jest czysty bez żadnych zniekształceń :> Ustawiłem na filtrze górnoprzeustiowym taka częstotliwość że można śmiało kręcić do końca a ruch membrany jest niewielki co eliminuje możliwość uszkodzenia się głośnika :> zainteresowanym mogę podesłać fotkę

ja też prosze o fotke stykacz@poczta.fm
a na czym ustawiłeś te filtry??

podepne się przy okazji i zapytam konkretnie

jaka jest maksymalna głębokośc montażowa głośnika w mk5 bez żadnych przeróbek?

ponąc da się zamontować 13cm bez szczególnych przeróbek w oryginalne mocowania, czy to prawda?

Nikt nie wie????

[ wiadomość edytowana przez: zajob dnia 2006-06-05 23:36:18 ]