MotoNews.pl

Cholerny panel ogrzewania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nikt z was nie wie drodzy koledzy, jak go wymontować? Co trzeba rozebrać aby się do niego dobrać. Próbowałem od przodu, ale trzyma się twardo na wężykach/linkach/kabelkach.

Piotrek ten temat byl juz poruszany.

- pod nogami pasazera na lewej sciance jest plastikowa obudowa. Pod nia znajdziesz linke od nawiewu. Zdemontuj ja.
- wyciagnij lekko panel i odlacz kostki
- odlacz kostke z przewodami podcisnienia
Zrobione.

Przy wkladaniu spowrotem najpierw wprwowadz linke od nawiewu, nastepnie podlacz podcisnienie, a na koncu kostki.

Nie przestrasz sie jak nie bedzie Ci dzialac pokretlo od podcisnienia. Wlacz silnik niech pompa zacznie dzialac

Dzięki!!!! To ta francowata linka mi to trzymała... A wiadomo gdzie wężyki podciśnienia rozchodzą się po silniku? A podciśnienie i tak mi w tej chwili nie działa - wieje wszędzie.

* piotr'ek *

[ wiadomość edytowana przez: piotrek_nowakowski dnia 2003-04-24 12:46:57 ]

No i wymontowałem panel, pooglądałem i wszystko jest ok... a 2 wolne wężyki (wychodzące z panelu) z wtyczkami i tak wiszą pod nogami pasażera... ufff... trzeba będzie ASO zaliczyć, ale tam mnie nie lubią, bo pasów od nich nie kupiłem za 300 zł. A było tak. Tylne pasy nie działają - nie wysuwają się. Jadę do ASO DU i mówię, żeby goście obejrzeli, a goście na to, że to i tak nic nie da, pewnie są zerwane, bo auto było bite (ciekawe, że tylne zerwane, a przednie nie) i mówią, że mi zamówią nowe po 150 zł netto za sztukę. Mówię OK (wtedy 2-ga córka miała 5 miesięcy i musiałem mieć pasy). Jadę za 2 dni, goście wyjmują pasy i przygotowywując się do montażu nowych jeden z pracowników bawi się pasami i stwierdza, że działają. Po bliższych oględzinach okazuje się, że były zamienione miejscami (lewy na prawy i odwrotnie). W tym momencie zaczyna się dyskusja, gdyż nie mam zamiaru nabywać tychże pasów. Szef ASO trochę wkurwiony mruczy coś pod nosem, a ja mu przypominam, że wystarczyło 2 dni temu zajrzeć i wszystko byłoby wiadomo. W końcu nie kupuję tych pasów, ale za demontaż i montaż starych ASO liczy mi... uwaga... 48 zł. (za wymianę klocków nie w ASO płaciłem 20 zł, wymianę bębnów i szczęk 30 zł). I gdzie ja teraz znajdę ASO co mi ogrzewanie zrobią??

Jedź do nich spokojnie. Jak będą się stawiać to złóż skargę w Daewoo. W Kołobrzegu był gościu prowadzący ASO na którego było sporo skarg i już nie jest ASO.
Próbowałeś popatrzyć w książce napraw jak i gdzie mają iść wężyki?

Chętnie... tylko nigdzie tego nie ma opisanego. W katalogu części na str.604 są tylko namalowane wężyki i 4 "puszki" do których one wchodzą. W moim DU są 2 "puszki" i nie wiem, gdzie szukać pozostałych.

* piotr'ek *

[ wiadomość edytowana przez: piotrek_nowakowski dnia 2003-04-25 11:26:53 ]

Cytat:
I gdzie ja teraz znajdę ASO co mi ogrzewanie zrobią??

Może zajrzyj do Jaworzna do Kadmaru tel. 616 31 10 - ogólnie polecam