| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tomtu PRIMERA GT łódź | 2006-03-13 17:32:13
No nie wiem czy taki niezawodny.Znalazłem w necie jakąś stronke leganza.Gość do przebiegu 112 kkm.wymienił sporo gratów. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-03-13 20:47:00
!! SPORO GRATÓW ?? chyba, że wyczytałeś to "między wierszami"
Sory za radykalizm ale nie lubię takich opowieści science-fiction ...nie rób sobie jaj i jak nie masz pojęcia o tym autku to nie wypowiadaj się najlepiej wcale. Jak widzę że gościu przy 60kkm wymienia tarcza hamulcowe w liganzie to znaczy że ktoś cofnął licznik o lekko 100 kkm ....ja to są TYLNE tarzcze to znaczy że cofnął o min. 200 kkm !!.... reszty opisu w świetle powyższego nie będę komentował ...jedna wielka BZDURA |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-03-13 20:54:23 112 tysiecy to mój poldek miał 100% fabryczna zawieche.. o hamulcach nie wspomne (tarcze/bebny) |
tomtu PRIMERA GT łódź | 2006-03-13 21:02:42
Wcale nie twierdziłem że się znam na leganzie.Znalazłem ten opis i tak sobie porównałem z tym co ja robiłem w espero i wyszło mi ,że dużo mniej. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-03-13 21:39:13
No dobrze, nie twierdziłeś ....tylko skoro już taki opis wklejałeśś, to może jeszcze odrobina przytomności umysłu by się przydała ....a Ty na domiar złego jeszcze /w pewnym sensie/ potwierdzasz jakieś idiotyzmy ....tak się rodzi PLOTKA .....kilkanaście takich przekazów ....na neta....i za kilka miesięcy mamy gotową "opinię" o koszmarnej awaryjności auta "X" |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-03-13 23:03:53 Ja Was nie wyganiam, ale idźcie sobie o leganzach pogadać na autokąciku |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-03-13 23:21:56 Lega ma bardzo dobrą opinię, jak chcesz zobaczyć kiere taką jak w ledze po 270 kkm to zapraszam do działu tuning i mojego wątku o konsoli
zapraszam też na forum legi klikkkk pozdro |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-03-14 00:54:37
słusznie...tyle że a.k. jest dla jakiś porąbańców chyba stworzony ...szkoda mi tych co tam zaglądać będą zmuszeni |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2006-03-14 08:42:09 Idąc zgodnie z tendencją forum zmigrowałem na Leganzę. Nie jestem tym autem zachwycony. Kupiłem ją z 116 kkm przebiegu, absolutnie pewnego i udokumentowanego, auto bezwypadkowe, serwisowane w ASO - ponoć takie, jak trudno znaleźć.
Wrażenia na plus: - jest klima - centralny działa z pilota nawet przy - 20 st. C. - fotele się nie rozwalają - brak rdzy - to auto jeździ i przyspiesza - espero się wlokło i rozpędzało. Wrażenia na minus: - jest głośniej !! (i to jak dla mnie duży minus), słychać pracę tylnego zawieszenia - trzeba było zrobić trochę tzw. pierdół (łożysko koła, uszczelka pod deklem zaworów, czyszczenie silnika krokowego - to ponoć standardy w ledze, dodatkowo plecionka wydechu, zaparowała mi prawa lampa, za chwilę trzeba będzie robić "samolot" w układzie zmiany biegów, bo wpada w rezonans przy 100 km/h) - mały zakres regulacji wysokości fotela kierowcy - siedzi się jak dla mnie za wysoko - mniejszy niż w espero bagażnik. Rozmawiałem o leganzie z handlarzem, który wziął mojego esperaka i radził, żeby się nie napalać na CDX, bo SX jest praktyczniejszy. Skórzane fotele są zimne w zimie i gorące w lecie (i to chyba prawda, bo widziałem parę CDX-ów ze szmacianymi pokrowcami na fotelach), a klimatronic awaryjny. Do Krakowa nie masz daleko, jakbyś chciał, możemy się spotkać, pooglądasz sobie, przejedziesz się, przekonasz się. Może chcesz moją ?? [ wiadomość edytowana przez: n0ras dnia 2006-03-14 08:45:18 ] |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2006-03-14 10:06:55
Fakt, że skórzane fotele nie wyglądają najlepiej ( chyba, że jest to mega rzadko spotykana wersja z beżową skórą, która wygląda bajecznie ) i do datkowo w 90 % przypadków nie działa ogrzewanie tych foteli stąd te pokrowce. Najlepszym rozwiązaniem jest CDX "niemiecki", czyli full service bez skórzanych foteli, za to ze skórzaną kierownicą, dynamicznym wspomaganiem i klimatronikiem
bzdura |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-03-14 10:14:03
Dobra!...to teraz konkrety z mojej strony . Wrażenia: ...w części 'in PLUS ...prawie dokładnie takie same ...na MINUS...może ciut głośniej słychać silnik i tyle!... Głośna praca zawieszenia tył ??
NIE trzeba robić ŻADNYCH pierdół (ale mam tylko 72 kkm) ...no może filtry , olej, świece. NIE słyszałem o "standardowej" konieczności wymiany uszczelki dekla ani o tym samym dot silnika krokowego ( może pomyliłeś z espero ?! )
....plecionka wydechu u mnie też spoko /ale z uwagi na jego zadanie jest to element ulegający zużyciu czy destrukcji w Każdym bez wyjątku aucie!/ Lampy mi nie parują ( jedna nieco "żółknie"z zewnątrz i trzeba ją od czasu do czasu przeczyścić np. automaxem...ale pewnie żółte ludziki zrobili to specjalnei w celach patriotycznych :lol
Nic się nie rozlatuje ani nie wpada w "zły" rezonans.... Kwestia fotela kierowcy to wyłącznie sprawa Twojego gustu ! - jak dla mnie rewelacja, Beatka też jest bardzo zadowolona, jeździł brat , jeżdziło jeszcze dla próby kilku kolegów...wszystkim odpowiadała pozycja za kierownicą. Bagażnik mniejszy - już fabrycznie! ...kupując nie wiedziałeś ? )...ale jest możliwość złożenia tylnej kanapy co powoduje że jest w pewnych przypadkach zdecydowanie bardziej praktyczny
Handlarz z którym rozmiawiałeś niech się zajmnie kozami (to takie niewymagające prawie niczego zwierzątka ) ...Mam CDX ...fotele welur , klima manual ....tym siem "różnimy" od SX że np. mam TCS (kontrolę trakcji) oraz "progresywne" /nie wiem czy użyłem dobrego określenia?/ wspomaganie kierownicy.. Jestem Bardzo Zadowolonym użytkownikiem leganzy i tyle! ...Msilent! jak trafisz zadbany egzemplarz będziesz Bardzo Zadowolony również!
Pozdrawiam ciepło ! ![]() [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-03-14 10:21:28 ] |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2006-03-14 10:51:08
Może ja bardziej wrażliwy słuchowo jestem. Po prostu dziury słychac - zawiecha się nie tłucze (amorki są OK), ale słychać.
Wejdż na autokącik.pl i zobaczysz, że 30% wątków to krokowiec: nr 1 nr2 Po prostu wpisz "krokowy" w szukaj. O uszczelce jest drugie 30%: jak tu O tym też jest na stronie klubowej: krokowiec uszczelka dekla Więc sobie tego nie wymyśliłem, te manuale tam były zanim ja o Leganzie pomyślałem.
Plecionka to pewnie kwestia przebiegu (w esperaku przy podobnym wymieniałem), a lampy to pewnie dlatego że się z leganzą jakoś polubić nie mozemy. Mechanizm pośredni zmiany biegów - też omawiane na autokąciku, tutaj A tu bogatsza lista typowych usterek: z kącika Więc trwałość Leganzy jakoś specjalnie Espero nie przewyższa, niekwestionowaną zaletą jest o niebo lepsza blacha. Jakby esperak miał taką blachę, na Leganzę bym nie popatrzył.
Jeśli im odpowiada - OK, ale jak dla mnie większy zakres regulacji znaczy lepiej. W esperaku mogłem siedzieć jak lubię (prawie na podłodze), i mogłem podnieść fotel tak żebym się czuł jak na traktorze. W Leganzie jest opcja "traktor" i troszkę niżej. Opcji "podłoga" nie ma.
Może kwestia rocznika, większość CDX-ów ma skórę i klimatronic. TCS może owszem pożyteczna sprawa, "degresywne" - bo siła maleje wraz ze wzrostem prędkości - wspomaganie także, ale przekładnia kierownicza jest awaryjna tutaj
Jeśli masz 72 kkm to przy takim przebiegu moje espero było idealnie bezawaryjne, jakość auta wychodzi powyżej 100-150 kkm. Mając 20 kpln na auto chyba szukałbym czegoś lepszego..... Lega jest dobrym rozwiązaniem ale w kategorii ok. 10-15 kpln. [ wiadomość edytowana przez: n0ras dnia 2006-03-14 10:53:24 ] |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-03-14 10:59:37 Boguś,przedstawię ci odgrzebaną (została sprzedana w 2003 roku) historię naszej służbowej Leganzy.
Jest to duży plus dla Legi ,bo wiadomo jak się jeździ służbowym samochodem i w dodatku gdy wszysce jeźdżą: 5 kkm-sensor AirBagu (gwarancja) 20 kkm-przednie klocki 35 kkm-przednie klocki 60 kkm-j.w 65kkm-tylny prawy zacisk+tylne tarcze+tylne klocki 90 kkm-przednie tarcze+klocki 100 kkm-przednie amortyzatory+łożyska poduszek McPhersonów 105kkm-tylny tłumik 105kkm-skraplacz klimatyzacji 120kkm-sensor Airbagu 125-przednie klocki,silniczek podnoszenia szyby kierowcy 130-popychacz zaworowy Samochód został sprzedany przy stanie licznika 155 kkm do autokomisu (5 dni później miała już na liczniku 92kkm ).Lega była naprawdę baaaardzo trwała i nie oszukujmy się,jeżeli firmowi "kierowcy" jej nie zabili to prywatnie może służyć bardzo dłuuugo.
PS.Wiesz,że masz termometr w zegarku?
Pozdrawiam |
Jac Leganza Warszawa | 2006-03-14 12:34:59 termometr w zegarku ? jak... |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-03-14 12:41:16 qurde,to był skrót myślowy .Sensor temperatury jest gdzieś tam, a po naciśnięciu dynksu w zegarku można wyświetlać temp. w Celsjuszach lub Farenhaitach (jakkolwiek bysię to pisało) .
Ale ta opcja jest w CDX. W esperaku do CD dołożyć X i już prawie jak Lega |