Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() janisz 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2006-05-22 23:37:13 oo dziwne bo ja mam tak samo choc moja inst jest 1gen. Mam instalacje turbo w ładzie i przerobiony reduktor tzn z dorobioną kompensacją i z ruszaniem jest ciężko. Wogóle jak jade sobie np na 3biegu hamujac silnikiem i nagle wdepne gaz to silnik się dławi. Musze delikatnie nacisnać gaz a potem stopniowo do pelnego otwarcia. Dzwne to i nie do ogarnięcia przeze mnie. |
![]() maczar Opel Astra Gdańsk | 2006-05-23 10:13:17 Ja bym sugerował że po naciśnięciu gazu do końca zalewa wam silnik... |
![]() janisz 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2006-05-24 17:05:30 dokladnie tak mam. Jak już rusze i przeskocze dziure to moge deptać do końca a jak docisne przed dziurą to prycha i gaśnie |
nianiul Siedlce | 2006-05-26 12:35:47
Dzieki za pomoc BARD-owi sprawdzę jak to u mnie jest z tymi tryskami zamocowanymi a co się tyczy ustawienia to u mnie wypada poniżej toru , który parametr mogę zmieniać żeby szło po torze. Nie pamiętam temperatury , ale obroty przy przełączaniu to 1400 . |
orfeusz Katowice | 2006-05-26 13:05:44 W Diego nie ma czegoś takiego jak fazy nakładania chyba, że masz na myśli przetryskiwanie.
Zielona kropa pod linią to za duże ciśnienie a nad za małe. Przy kickdownie może się zdażyć, że mimo wysokich czasów wtrysku będzie nieco za duże ciśnienie ale sterownik gazowy niweluje to zjawisko - kropa idzie w dół. |
lucardo Wieliczka | 2006-05-26 16:26:59 ja mam troche z innej beczki temat, ale w sumie o dziurze w obrotach. silnik 2.0 turbo, 180KM, KME + matrix. Przy dużych prędkościach; 180-230, 4-5bieg, max. ładowanie turbiny - silnik nagle dostaje 2-4 sekundowej dziury, tak jakby gazu brakowało, ale nie przełancza sie na benzyne. Nie jestem przekonany że reduktor jest zbyt słaby, chyba to coś innego. ![]() |
orfeusz Katowice | 2006-05-26 18:36:16
Jaki masz reduktor jeśli KME to może się tak dziać. Tak jak piszesz przy max wydatku może wzrosnąć bardzo ciśnienie na wyjściu reduktor się "przeładowuje" upuszcza ciśnienie i zanim znów "dobije" jest zachwianie. Ja mam 40KM mniej i silnik wolnossący i u mnie też to występuje przy max przyspieszaniu. Knif polega na dokładnym dostrojeniu ciśnienia i dobraniu odp. filtra fazy lotnej o odp. wydajności. Zauważ, że bez filtrów fazy lotnej ten efekt nie występuje chociaż nie polecam jeździć bez filtra na Matrix'ach z wiadomych względów ![]() Najlepiej podpiąć lapka i skorzystać z oscyloskopu w programie AKME 1,3 wtedy można zdiagnozować czy to spadek ciśnienia czy coś innego. Może to być też wina reduktora i jego wydajności. Problem ten występuje także w doładowanych TT. |
nianiul Siedlce | 2006-05-26 18:58:11
Zmiana przetryskiwanie tu nic nie pomaga.Co mogę zmienić w ustawieniach, aby zmniejszyć ciśnienie w Akme 1.3 |
orfeusz Katowice | 2006-05-26 19:13:04 Ciśnienie zmienia się na reduktorze powinno być 1,0b, a sytuacja którą opisujesz jest w normie (u mnie jest podobnie) więc moim zdaniem błąd jest gdzie indziej. Sprawdź parametr przesunięcie przy Valtek'ach powinno być 2,5 poza tym może dysze są źle dobrane, mapa spaprana itd. |
nianiul Siedlce | 2006-05-26 19:42:59
Sytuacja u mnie jest w normie , czy tak powinno byc ??? Przesuniecie u mnie jest 1 , możliwe że zostało po matriksach. Jak mogę się przekonać o żle dobranych dyszach? Widzę że jestes trochę oblatany w tych sprawach. Ja po prostu nie wiem o co czepiac sie do instalatorów , oni też nie wiedzą co jest żle, gdyż ja niemogę im powiedzieć zę podłączam komputer bo zaraz stracę gwarancję.Oni mi już zaproponowali wymianę na drugą istalację STAG ale wydaje mi się ze ta (SCIROCCO) bedzie lepsza niz STAG.... ![]() ![]() |
![]() Bard LUBLIN | 2006-05-26 20:24:20 Moim skromnym zdaniem o za małych dyszach świadczą czasy wtrysku.
Jeżeli czas wtrysku gazu jest większy o 1ms i nie możma zejść niżej regulując mapą . |
orfeusz Katowice | 2006-05-27 01:26:39 Jeśli masz interfejs to wejdź na strone producenta www.kme.com.pl ściągnij instrukcję i ustaw instalkę krok po kroku jak "radzi" producent. Jeśli będziesz miał potem jakieś pytania to wal śmiało ![]() Sekwencję ciężko jest spaprać. Zacznij od przestawienia przesunięcia na 2,5 potem zrób autokalibrację i zobacz jak samochód pracuje. Sprawdź w konfiguracji typ wtryskiwaczy czy spece przestawili na Valtek czy zostało na matrixach ![]() |
nianiul Siedlce | 2006-05-27 09:11:43
Programi juz mam i interfejs też, także mogę ju ż coś tam zmienić . Zrobie tak jak piszesz i zobaczymy co dalej ....napszę poźniej. Z gory dzięki... ![]() |