Uszczelniacze w TD.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Zamierzam na dniach wymienić rozrząd (najtańszy zestaw jaki znalazłem kosztuje 310 zł (o ile dobrze zrozumiałem mail) na auto-mobile.com.pl. Słyszałem, że przy okazji trzeba wymienić też uszczelniacze. Ile jest sztuk tych simeringów i jaka jest ich orientacyjna cena dla 1.8 TD z grudnia 96r ? Przy okazji zapytam czy 200 zł to dobra cena za wymianę rozrządu.

Mysle ze za wymiane rozrzodu 200 to za duzo ( zalezy gdzie to robisz)odnosnie uszczelniaczy to jest indywidualna sprawa ,jezeli leja to wymieniamy ,jezeli nie to zostaja stare.

nie bierz najtańszego zestawu, poczytaj w archiwum, jest dyskusja co jest dobre a co nie

Facet w warsztacie powiedział, że 200 zł bo u mnie jest utrudniony dostęp przez klimę.

A zestaw rozrządu z auto-mobile.com.pl jest takich marek:
- paski rozrządu Contitech 105 zł/2 szt (rozrząd + pompa wtryskowa)
- napinacz paska rozrządu Ford 90 zł
- koło zębate prowadzące Timken 70 zł
- napinacz paska pompy wtryskowej E-Tech 45 zł

Zestaw z ford.sklep.pl jest taki:
DIESEL - zestaw rozrządu Dayco - 10/95 - 01/97

Czy to złe zestawy ?

Czy te simeringi są 1 na wał korbowy i 2 na wałek rozrządu ?

W piatek wlasnie kumplowi wymienialem rozrzad w tdi i nie ma znaczenia czy jest klima czy nie ,poniewaz w niczym nie przeszkadza.odnosnie simeringu to wal korbowy,walek rozrzadu,pompa oleju.

Witam. Zadam ostatnie pytanie i jutro zamawiam ten sprzęt. Który z tych dwóch zestawów byście polecali ? Czy te stronki są na bank "bezpieczne ?

^