| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
szandrzej KIA Cerato Mińsk Mazowiecki Wrocław | 2006-06-05 20:41:03 To i ja sie podziele:
KIA SPORTAGE 2,0CRDI wersja- Expedition Plus rocznik- 2005 przebieg- 800km Najpierw minusy: - nie wiadomo na co i po co wymyślono uchwyt przed pasażerem - kiepska widoczność do tyłu( z racji gabarytów, na szczęście sytuację ratują czujniki parkowania i duże lusterka boczne) - brak tweeterów w wyposażeniu seryjnym(pracuję już nad tym )
- oryginalne opony Kumho są dość głośne Plusy: + wykończenie wnętrza + wysoka funkcjonalność wnętrza i bagażnika + wysokie zwieszenie wprost idealne na nasze drogi
+ kompas w lusterku + wysokiej jakości oryginalne głośniki + bardzo dobre wyciszenie wnętrza + obszerne wnętrze (zrówno przód jak i tył) + jest bardzo stabilny i płynie po drodze + napęd na 4 koła To narazie na tyle. Jak coś jeszcze dojdzie to dopiszę [ wiadomość edytowana przez: szandrzej dnia 2006-06-05 20:41:55 ] [ wiadomość edytowana przez: szandrzej dnia 2006-06-05 20:51:08 ] |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2006-06-05 23:07:34
No nie wiem co Cie tak poruszyło. Przecież tytuł brzmi wyraźnie: ...ich mankamenty
-- Wiesiek |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-06-05 23:11:30
Denerwuje mnie, jak ktoś pisze, że auto pali "po mieście" 5,5 ltr. Chyba "po obwodnicy".... |
maskekk Pzn | 2006-06-05 23:17:44 Ojca toledo pali 5.5l. jzdzi codziennie z warszawy ochota rakowiec do piaseczna/ Raclawicka, woronicza, pulawska 1.9tdi spalanei jak jedzie dlekiatnie, jak mu butuje to mu wzrasta do 6.0-6.5 Kiedy moge po avensiske przyjechac ![]() ![]() ![]() |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-06-05 23:19:18
no i jak widać Kolega szandrzej z tym kompasem w lusterku też szaleje i zdecydować się nie może ...pewnie było 6,5tys.zł dopłaty za tę opcję Przepraszam , że akurat ten punkt poruszyłem...ale to chyba najbardziej atrakcyjna pozycja ze wszsytkich mankamentów wymienionych przez naszych "obcosamochodowców" |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-06-05 23:34:08
Najpierw poproszę toledo na "mój test"...
Potem oddaję avensis. P. |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2006-06-05 23:35:16 Też się podzielę Swoim nowym nabytkiem.
Motocykl - HONDA SHADOW. Minusów BRAK ,,,,,,,,,,,,same plusy. No i przeżycia podczas jazdy,,,mmmmm.
|
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-06-05 23:41:23
Kinia, no co Ty?????!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Zanabyłaś moto???!!!!! Gratulacje!!!!! Witaj w klubie!!!! Pozdr. P. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-06-06 00:07:07
ja o swoim skuterze nie pisze..po za spalaniem i faktem ze gdyby akurat nie stal rozbity w warsztacie to rowniez oszczedzalbym czas w korkach..nie widze innych zalet nie no fajnie sie jezdzi ..i w przeciwienstwie do Kini robie to zgodnie z prawem |
999 bielsko-biala | 2006-06-06 06:59:26 Niech kolega ze solicy posiadajacy toyo juz sie z nia zacznie zegnac ,bo jestem w stanie udowodic takie zuzycie paliwa.999 |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-06-06 07:09:18
Aaaa... i teraz się "migasz". Nie żałując gazu Scenik 1,9 dci żarł 6,5-7 l/100 km. 999 - bywałeś w bielskim serwisie? [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2006-06-06 07:11:52 ] |
Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2006-06-06 08:34:00 i tak nikt nie przebije mojej siostry ktora kupila sobie smartafor four z silnikiem 1,1 i uparcie twierdzi ze na trasie spalil 2,5l i doszedl do vmaxa 200 km/h nie jechalem tym autem ale ona sobie nie da wmowic ze to niemozliwe |
KaZaK Ford Focus KOMBI 200 ... Warszawa | 2006-06-06 08:41:21 Seat Ibiza.
1,4 16V (75KM) + zajebiste zawieszenie (troszke twarde ale takie ma być) +bardzo wygodne i mądrze wyprofilowane fotele +Climatronic (takie wrażenia jak u Bartka) +cicha praca +składane fotele - co przy 3d, daje sporą powierzchnię załadunkową +cena +bardzo dobra widoczność (dookólna) +rewelacyjne hamulce (ręczny również) +aluski 195/60 R15
+ lakier - bardzo ładny (ale dość miękki za to (-) ) - spalanie (jeżeli ma się kręcić to i wciąga i to sporo jak na 1,4 - zbyt mała moc (ale to tylko 1,4) - od 110 km/h świstanie powietrza w okolocach słópków drzwi (przód) - brak seryjego okablowania do głośników z tyłu - dziwne różnice opcji - np. ja mimo "limitowanej wersji" nie mam podstawki pod napooje w panelu przednim - /+ okaże sie w sobotę ileskasują na serwisie za pierwsze 15 tysięcy kilometrów (wersja telefoniczna - czarna to max 500 zł.) - niestety nic a nic nie można w nim dłubać jeszcze przez 2 lata - pod groźbą utraty gwarancji... to już rok użytkowania i powiem szczerze że jestem zadowolony i zmieniając przesiądę się do Altei - ale już Tdi..... (4/5 drzwi dla wygody swojej i dziecka)
Pozdro all. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-06-06 08:54:10
To taki nie produkowany już klasyk
Za darmochę bym nie chciał, podobnie jak reszta mieszkańców globu, toteż zaprzestano produkcji. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-06-06 09:24:23
Nie doczytałeś...
"Na mojej trasie do pracy..." Dla znających Warszawę - przejazd z Bródna na Ochotę trasą AK w godzinach "bardzowczesnoporannych" bądz nocnych to też jest "jazda po mieście" - zużycie na poziomie "trasy". Ja jeżdzę w godzinach szczytu z Jelonek na Al. Jerozolimskie...
Dlatego poprosiłem maskekk-a (?) o test na mojej trasie - jeżeli Jego ojciec jeździ do Piaseczna, czyli w kierunku przeciwnym do korków i do tego "jedzie dlekiatnie", to może i tyle pali. Pozdr. P. P.S. Tak na marginesie - 999 zrobiłes już tyle km po mieście, żeby zatankować "od korka do korka", czy dane opierasz na wskazaniach komutera...?
|
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-06-06 09:35:56 Katując TDI wychodzi 6-7 po mieście... W Espero wyszłoby 12-13... |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2006-06-06 09:52:04 Corolla 1,6 VVTi, rocznik 2004, przebieg 38 tyś. km.
+ świetny silnik 1,6 - dynamiczny, umiarkowane spalanie, dość wysoka kultura pracy + klimatronik - REWELACJA + zawias - jędrny, Rolka dobrze trzyma się drogi nie powodując jednocześnie wypadania plomb. + Dobre jak się okazało na zlocie twarde blachy, dobry grubo położony lakier, sprawdzone podczas polerki po podrapaniu drzwi przez psa. + świetnie zamykajace się drzwi, dźwięk jak w samochodzie klasy wyzszej + bardzo dobre hamulce + dobry układ kierowniczy z elektrycznym wspomaganiem + piękne jasne wnętrze wykonane z naprawdę dobrych materiałów + całkiem niezła wygoda jazdy + ogólna wysoka jakość wykonania + bardzo duża trwałoś zawiasu, tak przynajmniej twierdzi prasa moto. + bardzo dobry serwis + bezpieczeństwo - 6 jaśków + niezłe seryjne audio - CD Panasonica, niezłe glosniki + twetery + długa gwarancja - dość głośny przy wysokich prędkościach (powyzej 130 km/h) - elementy wnętrza potrafią zaskrzypieć (chyba daje znać nienajlepszy montaż) - dość ciężko pracujace sprzęgło, w porównaniu do konkurencji - drogi serwis (ale bardzo dobry) - dość szybko zużywające się klocki i tarcze hamulcowe Generalnie jeśli ktoś zastanawia się nad zakupem to SZCZERZE POLECAM !!!! Dobrze zainwestowane konsumpcjyjnie pieniądze. |