Nie hamuje silnikiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Czy mozecie cos doradzic albo podpowiedziec co moze byc winne?
Podczas hamowania silnikiem powinien hamowac, a jak nacisne hamulec to poszarpuje i czuje jak chce ciagnac do przodu. Sam zreszt a bez hamulca, a tylko bez gazu tez sobie czasem szarpie. Dodatkowo przy odpalaniu zaraz wskakuje na 2000 tys. obr. a przy hamowaniu czasem gasnie.
Wiem, ze ostatnie dolegliwosci to krokowiec, ale te pierwsze tez? Albo winne jest cos innego. Moze powiecie co sprawdzic?
'91 1.6 EFI

Dzieki i pozdrawiam
Demon

Te pierwsze to tez krokowiec, przynajmniej ja tak sądzę.

a ja nic nie rozumiem z tego co napisałeś

A ja myślę żę zamiast medytować, kombinować i szukać nie wiadomo czego, to najpirwsz trzeba zrobić to co wiadomo że jest do roboty (czyt. krokowiec). Wtedy będzie wiadomo więcej

Ok. Zrobimy krokowca a potem zobaczymy co dalej. Tak juz dalej jezdzic nie moge. Dzieki Panowie za odpowiedzi.

Witam,

odgrzewam watek bo od jakiegos czasu podobnie dzieje sie u mnie:
po wrzuceniu na luz bardzo wolno opadaja obroty. Hamowania silnikiem praktycznie nie ma...
Jak juz obroty spadna to stoja na jednym poziomie - nic nie faluje, ale zatrzymuja sie roznie: 900RPM, 700RPM itd.

Czy to tez jest wina krokowca? Mam 1.3 wiec to malo typowa usterka...

Znalazlem taki opis naprawy/czyszczenia (KLIK) tylko powiedzcie czy takie cos pomoze

....a nie czujnik prędkości czasem ???

Cytat:
2006-06-07 18:41:07, edis4 pisze:

tez tak mysle

Cytat:
2006-06-07 18:41:07, edis4 pisze:

a co to? Ma ktos jakies zjecie pogladowe?

Ile to kosztuje

Czasami dobrze robi też wyczyszczenie przepustnicy z wszelkich osadów, nagarów itp.

a ja zadam tylko jedno, wazne pytanie: czy tak sie dzieje na benie czy na lpg??

Cytat:
2006-06-08 17:45:48, retrospect pisze:
a ja zadam tylko jedno, wazne pytanie: czy tak sie dzieje na benie czy na lpg??

nie ma to najmniejszego znaczenia.
Instalka I gen.