Problem z rozruchem sc 899

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem pojawia się codziennie rano.Silnik chodzi tak jakby wypadał mu zapłon na którymś cylindrze,albo wogóle na ktoryś nie chodził.Jednakze zdjecie któregokolwiek z przewodów wysokiego napięcia powoduje znaczna róznice w jego pracy tak więc swiece są ok.W tej chwili są NGK,jednakze na Iskrach i orginalnych Fiat Lancia wszystko wyglądało dokładnie tak samo.Wykluczyłem takze uszkodzenia elementów elektrycznych i elektronicznych poprzez przełożenie calej wiązki zwiazanej z silnikiem,włącznie ze wszystkimi czujnikami itp.Nie zmieniło sie kompletnie nic,a na dodatek wiązke którą wyjąłem włozyłem do innego seja który chodzi na niej jak zegarek.Tak więc skończyły mi się pomysły...Może ktoś z Was znałby jakies rozwiązanie tego problemu??Z góry dzięki....

odlacz odme od pokrywy zaworow i ja skroc o kilka cm, wyczysc to co jest w srodku i zloz jak bylo

a nie zalewa Ci go? ja mialem takie atrakcje [co prawda w gazniku]...ale zalewalo mi go, co powodowalo wlasnie jakby "gasniecie" ktoregos cylindra... wiesz co pomagalo na chwilke...jak zdjalem fajke ze swiecy i zblizylem na tyle zeby iskra przeskakiwala z fajki na swiece...wtedy ten cylinder o dziwo zaczynal lapac z moich doswiadczen jedynie to przychodzi mi do glowy...ale Ty masz wtrysk...

właśnie o to chodzi...Tylko czym to moze byc spowodowane??Sprubóje jeszcze patentu z ta odmą....Zobaczymy

a to tylko na rozruchu i na zimnym tak masz...czy moze nawet na cieplym?

Tylko na zimym silniku....Po przejechaniu paruset metrów wszystko znika jak ręką odjął...

aaa...no to zmienia postac rzeczy...no w takim razie dopatrywac sie chyba trzeba usterki w ukladzie rozruchowym...ssanie i te sprawy...ale ja juz tu nie dam zadnego pomyslu bo nie znam dokladnie SPI

ja miałem tak ze zalewał non stop i był to czujnik temp wody na termostacie raczej podpiety do niego wskaznik temp wody odłaczyłem przerobiłem i jest git smiga

czyli dobrze ci sugerowalem

W tym aucie akurat nie ma wskaznika temp.jest tylko kontrolka.Jakbys mógł,to napisz szerzej troche co i jak przerabiałeś...Pozdr....