Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2006-06-13 00:16:16 No fajnie, mam cyfrówke, zayebisty obraz, pełno bajerów itp. Wszystko super do póki nie trzeba zgrać materiału na kompa. Oryginalne oprogramowanie (SONY) jest jak to często bywa mocno kulawe. Najbardziej przeszkadza brak możliwości zmiany jakichkolwiek opcji - po prostu soft jest "prosty w obsłudze dla każdego" więc nic nie można zmienić ![]() No i tutaj dopiero (po krótkim wstępie ![]() |
![]() Ambrosios Miłośnik FSO Warszawa | 2006-06-13 01:21:17 Nie jestem znawca obrobki materialu video, ale moze ten link pomoze zapoznac Ci sie z podstawami:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=%22zgrywanie+materia%C5%82u+video%22&lr= Znalazlem dzieki niemu wszystkie podstawy teoretyczne zgrywania, edycji i kompresji oraz programy plus kodeki potrzebne do tego. Pozdrawiam. |
![]() Borysek Miłośnik FSO Polonez CARO 1.4 GLI ... Warszawa | 2006-06-13 09:08:58 Witam
Proponuję Pinnacle Studio. |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2006-06-13 13:48:19 Widzę, że niektórzy tu mają problemy z uważnym czytaniem ![]() OK, przytocze jeszcze raz kluczowy fragment: PIII800+256RAM, USB w pierwszej swojej wersji. Dodam jeszcze, że do W98 nie dają w serii żadnego mółwimejkera ![]() ![]() Jak widać powyższa konfiguracja sprzętowa nie pozwala nawet na zainstalowanie takiego XP w związku z tym chciałbym jeszcze raz zwrócić uwagę na problem słabego sprzętu i zapytać o możliwość poradzenia sobie z tym w sposób nie angażujący środków fianansowych gdyż jako biedny student nie mogę sobie na wiele pozwolić ;(. ps. Nie jest problemem obróbka materiału video gdyż z tym sobie jakoś radze korzystając z Ulead Media Studio - póki co wystarcza. Ja chce tylko mieć materiał nadający się do obróbki ![]() [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2006-06-13 13:50:11 ] |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2006-06-13 18:08:40
Wspominalem juz ze mam cale 10Giga HDD? ![]() Niestety czesc oprogramowania do komorek jakim sie bawie wymaga 98 ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2006-06-13 18:37:34
U mnie jest i Win 98 i XP. Na dwoch partycjach sobie wzajemnie nie przeszkadzają, a na wszystkich dyskach mam FAT32. |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2006-06-13 21:20:14 Koooot, u mnie jest 10 giga na wszystko! ![]() Dzięki Ambrosios, chyba spróbuje sie rozbudować zgodnie ze wskazówkami ![]() |
profil-usunięty | 2006-06-14 10:52:52 Rejs, to do mnie miej pretensje, że próbujesz zabierać się za zadania, do których komp delikatnie mówiąc poasuje jak wół do karety? No dawaj, jeszcze się na mnie pogniewaj... Śmiechu warte.
Na PIII800 spokojnie pójdzie Ci WinXP, która nie dość, że ma więcej sterowników do sprzętu niż W2K (a kamera jako taka jest sprzętem do którego wymagane są niestety sterowniki do OS, ot urządzenie komputerowe jak myszka czy drukarka), to jeszcze ma wcześniej przeze mnie wspominanego M$ WMM do obsługi DV Camvid-ów, przez co obsługa tego jest naprawdę banalna. W takim zestawie (WXPPRO, VirtualDUB) na PIII-1GHz (tyle, że na 1GB RAM, kartą IEEE1394 oraz więcej miejsca na HDD, ale to jednakże nie rzutuje na wykonalność, a jedynie na czas trwania zadania) powstał film z placyku w Józefowie więc jak widać od biedy się da. Będzie to oczywiście wymagało anielskiej cierpliwości i ok. 500-700MB pliku wymiany, co przy tak potężnym dysku może znowu być problematyczne, ale jesli nie spróbujesz, wiedzieć tego nie będziesz. |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2006-06-14 11:20:41
![]()
A to jeszcze spytam z ciekawości - ile zajmuje XP po instalacji? ![]()
No to bendem próbować... |
profil-usunięty | 2006-06-14 11:29:58
Mi chodziło o tę uwagę o czytaniu. Przesadziłem w swym komentarzu. Przepraszam...
pojęcia nie mam, ale spróbować warto. |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2006-06-14 12:45:52
Aaa to po prostu nie wiedziałem jak zacząć, no offence. Przepraszam jeśli ktoś poczuł się dotknięty tym wstępem ![]() |
profil-usunięty | 2006-06-14 13:23:58
No tylko ten znerwicowany robreg - z jednej strony sendo wydaje mi się być słuszne... zupełnie jak z samochodami, trzeba zdawać sobie sprawę, co czym można robić i stąd ten mój ostrrry komentarz ale z drugiej strony przesadziłem, bo pisząc moje słowa wydawało mi się, że napisałeś to w gorszym stylu. Na drugi raz wolniej będę czytał, by takich błędów nie popełniać. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2006-06-14 13:25:40 U mnie Win 98 zajmują partycję 1,5GB, a XP ok 2.5G + plik wymiany 700M. Race - kup sobie używaną czterdziestkę i przestaniesz mieć problemy z miejscem. Będziesz mial akurat 10G na systemy i parę programów. ![]() ![]() |