MotoNews.pl

Spryskiwanie szyb-hura

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może to mało eleganckie, ale chciałem się pochwalić. Ładzię mam od niedawna, doświadczenia niewiele, a miałem problem ze spryskiwaniem szyb. stary kombinowany zbiornik z pompką przeciekał, kupiłem fiatowski ale coś nie chciało działać. dopiero gdy zobaczyłem u kogoś kto ma łade jak to jest zrobione pojąłem ideę. W 5 minut przełączyłem przewody gumowe i jak ręką odjął. płyn strzela jak się patrzy.mała rzecz a cieszy
wszystkim czytającym szerokiej drogi i gumowych drzew
pozdro
Leszekjas

Lesiu ja mam tak samo ze lada jest u mnie od niedawna.I za kazdym razem gdy cos robie i udaje mi sie to,to ciesze sie jak dziecko dokladnie tak jak Ty.Przez to ucze sie sporo i mam z tego wileką radoche i coraz bardziej lubie ten woz.Mam 2107 pozdrawiam

Ja mam zbiornik z pompka chyba z poloneza bo oryginalny cos sie skonczył chyba Dziala ? dziala ! i tak ma byc

Pozdro

Ja tez jeżdze na polonezowskim bo pompki "podobno" orinalne konczyły sie bardzo szybko > tyle ze ja obszedłem elektrozawory i am spryskiwacz tylko na przód, ale musze przerobic na orginał. pozdrawiam

Ja tez jeżdze na polonezowskim bo pompki "podobno" orinalne konczyły sie bardzo szybko > tyle ze ja obszedłem elektrozawory i am spryskiwacz tylko na przód, ale musze przerobic na orginał. pozdrawiam

AFAIk - fabryczna pompka ma jeden slaby punkt - taki kawalek plastiku miedzy sinikiem a osia wyrniczka (popy wlasciwej).
Peka i juz. Co zrobic? Ja reanimowalem przy uzyciu metalowego laczniczka z dwoma srubeczkami z kazdej strony - wydobytego z plastikowej kostki elektrycznej (takiej np do podpinana zyrandola) - os silnika z jednej strony, oska wirniczka z drugiej - i hulalo!
Na zlewajacy sie plyn poprzez wycieraki reflektorow takze jest sposob - igla lekarska - poszukaj na forum rysunku.

PS. Jakby ktos chcoal obrazek, jak naprawic te oske - dawac znac!

ja mam tez woreczek teraz taki chyba od poloneza dzialalo mi wszystko ale do czasu, przestał mi dzialac spryskiwac na tylna szybe, to taka jakos przelaczyl ze jak psikalem na tylnia to i przednia odrazu psikala, ale dzialolo wszystko, a teraz zas przestał psikać tył i nie wiem co robic

przelacznik zalac kontaktem albo wymienic, masy przy elektrozaworach sprawdzic

maciek a jasniej?

kontakt - srodek do poprawy styków elektrycznych

posprawdzac masy = posprawdzac masy :]

albo zalac zbiorniczek plynem