Przednie prawe koło blokuje.Czy to może byc wina przewodu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie! Jestem nowy na forum.
W moim RS-ie blokuje koło odpowietrzałem itd i nic.Czy to moze być wina przewodu gumowego? z góry dziekuje i pozdrawiam wszystkich!

Obawiam się że tak, miałem tak w Fiacie 126p

Jak najbardziej moze. z czasem wezyk lubi sie w srodku rozwarstwic i dziala jak zaworek. Tloczek wypchnie ale juz nie wroci.
Zrob test. Sprobuj cofnac tloczek. Jesli da sie go cofnac dopiero po odkreceniu odpowietrznika to bardzo mozliwe ze blokuje wlasnie przewod.

No właśnie jak odkręcam odpowietrznik to sie cofa tłoczek.I jak pompuje pedałem chamulca to słychac jak w tym przewodzie syczy.Wielkie dzieki panowie teraz bede musiał wymienić przwud tylko ciekawe czy go dostane gdzieś w sklepie , bo ostatnio miałem problemy z kupnem linki do sprzegła. Pozdrawiam

dokladnie tak !!!! przewod wymienisz i bedzie spoko, ja mialem tak samo, az przykro bylo jechac, smierdzial klocek jak diabli, a potem nowy przewod i auto pieknie sie toczy ...

pozdrawiam

Co do sprawdzenia to wystarczy odkręcić przewód od zacisku. Powinien wylewać się płyn. Jeśli kapie lub nic nie leci to 100% rozwarstwiony.
Sam to przeżyłe i też w prawym przodzie :d

Cytat:
2006-06-07 22:31:33, elpiter pisze:
Wielkie dzieki panowie teraz bede musiał wymienić przwud tylko ciekawe czy go dostane gdzieś w sklepie , bo ostatnio miałem problemy z kupnem linki do sprzegła. Pozdrawiam

Ja miałem to samo. Po wymianie przewodów gumowych jak ręką odjął. Kupiłem zamienniki w InterCarsie(http://intercars.com.pl/). W Szczecinie masz na ul. Emilii Plater 7 i Marii Dąbrowskiej 34. I na 100% będą Ci potrzebne nowe podkładki/uszczelki miedziane więc lepiej od razu się w nie zaopatrz, bo starych nie ma co zakładać.