MotoNews.pl

Wykres hamowni 1,5 16v i inne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No na szczescie nie jest to moje espero bo bym juz popelnil samobojstwo gdyby mi tak moc spadla:

espero 1,5

Nubira 1,6

Lanos 1,6 LPG

Lanos 1,6

Po ty widaz ze silnik DU strasznie traca moc

to stare i juz bylo na tym forum..maciekgt chyba pokazywal

a ile tam te 1.5 ma konikow bo mi sie zassac nie chce :/

68 KM

tak naprawde dopoki sie nie pojedzie na hamownie to nikt z nas nie wie ile mamy koni pod maska..ubytek ponad 20KM przez zalozenie instalki brzmi dosc ektremalnie...ale mysle ze statystyczne 1.5 na lpg ma max 80kucy..mowie o IIgen a nie jakims tam wisienku ale jak kogos frustruje taki ubytek mocy to w ramach terapii zalecam pojechanie na stacje benzynowa i pogapienie sie na liczniki dystrybutorow pb..jak co chwila widac tam 200zl i wiecej a ja wlewam pelny zbiornik 50L lpg za jakies 85zl

jak kiedys powiedzial pewien policjant wlepiajac mandat kierowcy "szybkosc to przyjemnosc dla bogatych"

Ja u siebie będę robił pomiar pod koniec miesiąca.

Ze zworką atakuję 100 koni

Cytat:
2006-06-12 14:00:45, qbaj pisze:
..mowie o IIgen a nie jakims tam wisienku

DeeJay bez urazy, po prostu rozwaliło mnie to porównanie, a w zasadzie jego błyskotliwa konstrukcja

Cytat:
2006-06-12 14:30:42, -JACO- pisze:
DeeJay bez urazy, po prostu rozwaliło mnie to porównanie, a w zasadzie jego błyskotliwa konstrukcja

No normalnie wziąłem i się sfochałem

A tak na poważnie - ja miałem shamowane 101 kucy, a nie wymyślone
Z doświadczenia wiem - załozona instalka, nawet dobrze - trochę zamuli auto Co innego gdy poświęci się ze cztery godziny na indywidualne strojenie ( oczywiście jeżeli sterownik ma możliwość ingerencji w soft ) Wtedy spadek mocy nie jest zauważalny. Aż z ciekawości zabiorę shamować Żabę ( ale teraz już wezmę wykres )

nie tak zle, w beemkach ubywalo po 30-40 koni jak byla zwykla instalka z mikserem. Ma ktos z Was blosa ?

Nie, żebym się czepiał ale... uważacie, że jaką macie moc w swoich autach NA KOŁACH ???

Tak na moje "skromne" oko, obiecywane 90 KM jest całkowicie realną wartością NA SILNIKU.

Pozdrawiam - SpeedR

moze i jestem optymista ale sadze ze mi z 85 KM zostalo