| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
crafenberg Almera Piaseczno | 2006-06-10 14:26:40 panowie wolne żarty - nic nie trzeba pasowac
napisz o jakiej antenie myślisz jaka długoś ,magnes czy montowana w dach zresztą mnóstwo opinni jest na forum |
JerryP CB FORUM nadajnik Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2006-06-10 22:48:59 Jeśli jest kiepska antena to nigdzie się nie będzie dobrze stroiła. Ostatnio kupiłem sobie badziew za 37 zł i SWR nie chce zejść poniżej 3,0. Wynika z mojej zabawy że bat jest za krótki bo wsuwając go głębiej wychodzi nawet 3,5.
Stroiłem ją do dwóch radyjek i na kilku samochodach ale wynik jest powtarzalny. Pomimo tak wrednego SWR mam zasięg kilku km z 1W. mocy wychodzącej . |
crafenberg Almera Piaseczno | 2006-06-11 12:57:14 trzeba rozgląda się za sprawdzonymi antenami takich firm jak:
president, sirio, czy midland na magnesie są też dobre hustler-y i wilsony sam wcześniej miałem wilsona na Almerze n16 i latał bez zarzutu teraz mam 150cm sirio i jest super kumple też jeżdzą z antenami powyższych firm i nie słyszałem jeszcze żeby któraś z anten źle działała bo jest inna bryła samochodu --swr od 1,4 na zwykłych antenach----do swr 2.0 na magnesie bez poprzedniego strojenia co do strojenia to swr w antenach lata jak w kalejdoskopie -stroisz antenę jesienią a na wiosnę SWR jest już przy 2,0 a serwis to serwis muszą z kogos się utrzymywac |