| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2004-11-24 08:23:56 Coś się porobiło z odpalaniem.
Zimny (po nocy) odpala OK, natomiast jak jest trochę ciepły (w ciągu dnia, jak trochę postoi) muszę go dłużej kręcić, albo zapala za 2 gim razem. Macie jakieś pomysły czemu i co z tym zrobić? |
the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2004-11-24 09:30:52 Jeżeli faktycznie gasi auto na gazie to zgadza się. Ciężko będzie odpalić ponownie, ja mam podobnie tak więc zanim wyłączę silnik to przełączam na petrol. Inna sprawa jezeli to jednak nie LPG |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2004-11-24 09:30:59
Zawsze tak robię. Więc to nie to... |
Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2004-11-24 13:08:39 Witam. nOras poszukaj na forum duzo bylo na ten temat.Najczesciej jest to wina uszczeleczki w srodku reduktora (parownika) po prostu robi sie twarda i przepuszcza non stop gaz (mniej lub wiecej).Ja mialem identyczny problem i wkurzalem sie jakis czas zanim to wyeliminowalem. Dodam,ze pojechalem nawet do ASO DU i chcieli mi zalozyc reset kompa po kazdy zgaszeniu auta i jeszcze rozne glupoty,ale im nie dalem!! Dopiero moj kuzyn spec powiedzial mi ze to moze byc wlasnie przez ta uszczelke w srodku /nie membrane/ i tak bylo.po wymianie jest gucio |
Todi3 Espero 1.5 16 V LPG Mielec | 2004-12-03 16:11:34 Witam.
Spróbuj wyczyścić silniczek krokowy. Też tak miałem - mojemu esperakowi pomogło. |
rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2004-12-06 10:53:01 U mnie w podobnej sytuacji (odpalal za drugim, trzecim razem) pomoglo pociagniecie nowych kabli masowych do silnika, akumulatora, kompa LPG i czegos tam jeszcze. Orbione w serwisie przy okazji przegladu gazu (ok 100pln).
Komp gazowy podawal bledne dane do ECU i ten glupial. Za kazdym razem po przejsciu na benzyne musail sie od nowa programowac. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-06-14 07:26:31
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2006-06-14 08:47:59 Z tym przelaczaniem na benzyne przed wylaczeniem silnika to prawda. Ja na ktrotkich dystansach smigam na benzynce.
Ale z tym czekaniem az uklad wypelni sie paliwem to chyba nie stet tak do konca. Wydaje mi sie ze wrecz przeciwnie. Gdy sie wylaczy silnik na gazie i za chwile wlaczy ponownie to w ukladzie jest jeszcze gaz ktory by sie ulotnil gdyby autko postalo dluzej (dlatego czuc gazem gdy wylaczymy silnik i postoimy obok auta). Gdy nastepuje ponowny zaplon (juz na benzynie) po krotkim czasie do ukladu pompowane jest paliwo i auto jest zalewane. Tak mnie sie wydaje. Ale byc moze sie myle. |