MotoNews.pl

Co doradzicie ?? Tuba czy Sub..?>>>

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie co doradzacie sub czy Tube??? jest wzmacniacz do 1900W ale potrzebuje cosik do bagarznika do nie zbyt wygurowanej kwoty 400Zł prosze o pomoc

Cytat:
2006-06-18 22:00:16, KonekN18 pisze:
Witam mam pytanie co doradzacie sub czy Tube??? jest wzmacniacz do 1900W ale potrzebuje cosik do bagarznika do nie zbyt wygurowanej kwoty 400Zł prosze o pomoc

po pierwsze:
-skrzynia z głosnikiem bassowym...
po drugie:
-to 400 zł to na sam Subwoofer?
bo...cos wspomniales o wzmacniaczu 1900 lepiej zeby to byla jego cena, a nie moc... ) Rozumiem ze takowy posiadasz

Hmmm... 1900W tov może być tylko buszmen 990ATX.
Najlepiej kup sobie porządny głośnik i potem zrób sobie do niego obudowe i będzie ładnie grało. Tuby to jedna wielka ch....a!

tak wzmak 1900W boschmann niestety nie mam narazie kasy na leprzy, ale w przyszłym roku się wymieni na coś dobrego, ale narazie to i tak to musi starczyć........
tak planuje przeznczyć 400zł wiem że nie zbyt wygurowana cana ale tak w granicach choć by 500zł by dobshe grało ??mam nadziieje że by nie wyszedł taki efekt jak w maluchu walenie tak jak by ktoś walił deską o beton. A ile może kosztować dobry gośnik i ogóle złożenie w całość głośnika basowego ze skrznią ?

Oczywiście ze subwoofer!!
Tzn. zalezy jakie muzyki sluchasz... jezeli czarnej to tuba moze byc... jezeli jednak techno, trance, house itp. to tylko skrzynia.
Jeżelichodzi o ten Twoj wzmacniacz to te 1900W to jest zapewne moc maxymalna. Znajdz ile ten wzmacniacz ma w mocy RMS czyli nominalnej. i tak dobieraj glosnik.
Masz 400 zł. To zaproponuję Ci głosnik JBL-a

http://www.allegro.pl/item109430175_jbl_gto_1202d_1200w_max_gwar_pl_bonus_.html

plus skrzynia znajdziesz kogos kto sie na tym zna to zrobi Ci z wszytskich do 100zł. oczywiscie jezeli masz tyle miejsca w bagażniku bo potrzebuje duuża skrzynie. Ale jak juz sobie go zamonujes to nie bedziesz tego załował dzwiek jest przepiekny schodzi bardzo nisko... delikatnie podkrecisz i nie bedziesz widzial nic w lusterku bo bedzie sie trzeslo

Chciałbym sie dowiedzieć coś o różnicy pomiedzy tymi subwooferami? Który nadawałby sie najlepiej do piecyka:
carpower
2 cewki? podobno bardziej trwałe... wiecej mozliwosci podlaczenia; jakie podłaczenie najlepsze? pioneer? Jbl? moze Hertz? Wymagania.. mocny bass)) prosze o wypowiedzi

JBL 1 cewka -399 zł

JBL 2 cewki -345 zł

Pioneer 2 cewki- 339 zł

Pioneer 1 cewka - 288zł

a może
Hertz 1 cewka -399zł

Raczej 2 cewkowy Hertza powinnien zagrać tak jak byś chciał albo JBL bo pionek to niewiem jak gra ale pewnie też dobshe gra

a moze Vibe Black Air, z Tym wzmakiem zagra bardzo miło i ma naprawde mocy zakres basowy Niestety jego cena jest troche wyzsza niz 400zł ale mysle ze warto dołozyc Ewentulanie cos z 2 cewkowych PowerBass Pioneera odradzam juz na poczatku...