MotoNews.pl
10 Mam wielki problem z essim pomocy!!! (179862/45) - PT

Mam wielki problem z essim pomocy!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzisiaj próbuje odpalić auto a tu nic kontrolka od imobilajzera się nie zapala pompa paliwa się nie odzywa ale kontrolki na liczniku się zapalają.

sprawdziłem bezpieczniki wszystkie i te główne i są ok

jak kluczyk był w stacyjce dłuższy czas w gotowości nagle się zapaliła kontrolka i pompa się załączyła i auto odpaliło. potem go zagasiłem i to tyle więcej już nie odpaliło.

Co to może być pomóżcie

[ wiadomość edytowana przez: L_BUBU dnia 2007-03-28 20:08:30 ]

ja miałem podobny problem tylko inne okoliczności tzn. mi zgasł podczas jazdy zachwile odpalił i po jakims czasie znów zgasł ijuz nie odpalił.Pompa nie pracowała , kontrolki sie świeciły, iskry nie było, bezpieczniki w poządku, rozrusznik kręcił.Odstawiłem do mechaniora i powiedziął że kable sie zaczęły topić i cos się zwarło i komp odłączył wszystko.Zapłaciłem i pojechąłem do domu no bo co miałem zrobić.Teraz to ja myśle ze to moze wyłącznik bezwładnościowy czy coś takiego.Ale nie jestem pewny, gdzieś to poprostu wyczytałem z tym wyłącznikiem, podobno jest schowany przy lewej nodze kierowcy w tym trojkątnym plastiku wychodzącym z progu,ale tego tez nie sprawdziłem.Więc to tylko sugestie.

up

Moim zdaniem to coś ci krzaczy sam immobilizer i zapewne jest podłączony pod pompe paliwa i dlatego ona sie nie odzywa.Zlokalizuj tem immo(najpierw sprawdź bezpieczniki-szczególnie kontakt ich w gnieździe)i obejrzyj instalke od niego byc może gdzieś na styku nie łączy albo jakichś kabelek sie oberwał
Pozdrawiam

a co moze byc wiencej

wiesz ja mialem ta ze nie zaswecala sie kontroka pod zegarkiem.wyciagnalem skzynke bezpiecznikow przlutowalem ponad 500 punktow w skzye bezpiecznikow i jest ok. zobacz czy przekazniki ci zaskakujasproboj podczas przekrecania kluczyk wstrzasnac skrzynke u mnie to pomagalo przzed naprawa skrzynki.

sprawdziłem kostkę stacyjki i przed przekręceniem kluczyka jest prąd (+ i - ) jak przekręcam kluczyk to prąd ginie na kostce