Cos sie porobi³o z lakierem :(

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Kupilem kiedys taka paste TEMPO lekko ¶cierna, wypastowa³em autko i b³yszcza³o jak nowe, ale do czasu, kiedy juz sie zabrudzi³o umy³em je normalnie, wysch³o i sie przerazi³em, takie jak sa zacieki po umyciu, zostaly mi na dachu, i kropki na drzwiach (po kropelkach wody) i zostalo to na lakierze, nie da sie tego umyc, wypastowac ani nic, poprostu wyglada to tak jakbym mia³ dach w ³atki, normalny kolor i tam gdzie wod by³a wyp³owia³y, poratujcie!!

bylo wytrzec auto
a serio - to polerowanie znow.
i na przyszlosc - dokladnie wycierac.
Zejdzie ,to taki osad od wody, faktycznie trudny do usuniecia.
a jak boisz sie juz tempa, to pojedz plastmalem, albo autolandem w sprayu.

plastmalem dzisiaj polerowa³em i lipa nie schodzi

niestety muszê ciê zmartwici trzeba polerowci samochud maszyn± u nas w koninie kosztuje to 150z³ trzeba spolerowaci wie¿chni± warstwe lakieru inaczej siê nieda wie¿ mi pracuje w lakiernictwie od 4 lat

dasz samochud do specjalisty to zrobi to bez problemu

pozdrawiam

wierze, a od czego to sie mog³o zrobic? a samemu nie da sie tego spolerowac wiertarka albo maszynka taka do polerki? i to trza papierem wodnym tak? bo pasta to nic nie da?

Wiesz ciê¿ko mi doradzaæ na temat lakieru, którego na oczy nie widzia³em, ale wydaje mi siê ze jedyne wyj¶cie to
1)umyæ autko
2)przetrzeæ szmatka a najlepiej irch±
3)DELIKATNIE spolerowaæ past± tempo, a wiêksze rys i odpryski G3
4)Wywoskowaæ grub± warstwa wosku z olejkiem, tak, aby zmarnowaæ jedno opakowanie na jedno woskowanie a potem z godzinkê trzeæ ruchem okrê¿nym, such± bawe³nian± szmatk± ZAWSZE W JEDN¡ STRONÊ (to samo siê tyczy tempo!!!!!!).
Faktem jest to, ze takie odpryski powsta³y, bo musia³e¶ lekko bezmy¶lnie wypastowaæ autko!!
DEx

Cytat:
Weider
Wys³any: 2006-06-15 08:46:59

wierze, a od czego to sie mog³o zrobic? a samemu nie da sie tego spolerowac wiertarka albo maszynka taka do polerki? i to trza papierem wodnym tak? bo pasta to nic nie da?

A przypadkiem jak nak³ada³e¶ pastê to lakier nie by³ ciep³y?
Co do zacieków to proponujê pastê G3, g±bke polersk± szar± aby by³a twardsza, za³o¿ysz do wiertarki i masz wl³asne u¿±dzenie polerskie, Paste nak³adaj na mokro przy wolnych obrotach. Potem polerka na max obroty, tylk uwa¿aj na rantach aby nie przegrzaæ lakieru ( tam warstwa jest najmniejsza).
Powinno poskutkowaæ

nakladalem paste jak lakier nie by³ ciep³y, zreszt± po na³o¿eniu wszystko by³o ok do pierwszego mycia, umy³em auto i nie wytar³em do sucha i tak sie porobilo, jeszcze bede z tym probowa³ walczyc