[swap 126] nagrzewnica...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
temat juz nijako był ale ja mam takie nieco inne pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi a słowo które wpisywałem w wyszukiwarce to "nagrzewnica" było
mianowicie jaka inna nagrzewnica będzie pasowac pod swapa i nie bedzie zajmować z byt duzo miejsca w bagażniku??
drugie pytanie to takie z czego wtedy przy innej nagrzewnicy zaadoptować konsole sterującą...

Ja mam na sprzedaz nagrzewnice z fiata 127 MkIII z ktorego mam moj silnik.Wystarczy ja przymocowac jakos,zapodac 2 wentylatory od kompa i ogrzewanie gites bedzie.
A tak pozatym to bisowskie nagrzewnice daja rade w slopach ponoc

no właśnie chciałbym żeby było ciepełko bo na zime jak wyjade swapem to bedzie sukces pozatym chciałbym wiekszą regulacje niż 2stopniową, ale wtedy nie wiem z czego konsolke wziąść??
może ktoś w swapie ma ładnie zaadotowaną z czegoś??

bisowskie dają rade... podobno, ja będę miał za parę dni dopiero ale czy daje rade to dopiero w zime będę Ci mógł napisać. Osobiście uważam że sama nagrzewnica jest ok, tylko nawiew nie jest wystarczająco mocna, aby wydmuchać te powietrze na szybe np. i z tym chyba będzie trzeba coś porobić

2 mocne, 120 mm wentylatory komputerowe powinny zalatwic sprawe moim zdaniem. a jesli nie to pozostaje tylko wiatrak z chlodnicy, np z poloneza

seryjny wentylator i nagrzewnica z bisa to az nadto. mozna sobie piekarnik wyprodukowac wczesniej. oczywiscie po modach w/w czesci

ja mam z bisa i mam wrzacy nadmuch na szyby, zima niebylo czegos takigo jak zamarzanie w czasie jazdy,. po 10 minutkach od odpalenia mozna bylo sie poczuc w miare luzo

no a właśnie modziliście coś z podszyciem, czy raczej jest to zgodnie z zasada że malec jest nie szczelny więc otwór jest nie potrzebny
no i to co mnie najbardziej denerwuje w wiatraku z malca lub bisa to to że jest głośny
dlatego zastanawiam się jaki inny wiatrak z wiekszą regulają obrotową można było by wsadzic

otworu nie trzeba wycinać
po prostu nie wkładasz kratki i tam jest z 5 cm luzu na wlot powietrza.
nagrzewnica z Bisa daje rade, jest to chyba najprostsze i najbardziej kompaktowe rozwiązanie
pewno są lepsze - ale tu kombinowac wiele nie trzeba

a ja tanio sprzedam taka z bisa

heh no dobra pomysle póki co to mam trochę wydatków
no dobra skoro bym brał nagrzewnie od bisa to od czego mógł bym wziąśc cichszy i wydajniejszy wentylator no i najlepiej z wiekszą regulają obrotową..

powiem krotko - nie kombinuj. dmuchawa z bisa ma 2 speedy predkosci.......ZUPELNIE wystarcza. ja praktcyznie nawet w zime 2-jki niewrzucam

A my mamy z Bisa i musi dać rade. Wentylator i otwór zostal seryjny. Jak to wygląda- zapraszam do mojego wątku

otworu nietrzeba robic. zasysa sobie bo ma 2 cm luzu. na prawde daje rade, jest tania i dobra. jak niezalozysz bisowskiej to masz wjeb....no...

Bisowska to nie mus, ale wiadomo-najmniejszy nakład pracy włożonej.
Inne też spełniają swoja funkcje, u mnie siedzi nagrzewnica z wiatrakiem od uno - ale nie będę tu pisał ile pracy kosztowało mnie w miarę estetyczne zamontowanie tego.

bisowska w 100% daje rade , mam taka u siebie i ciepelko jak w domu ;]

Cytat:
2006-06-14 23:05:19, Pat_kdb pisze:
otworu nietrzeba robic. zasysa sobie bo ma 2 cm luzu. na prawde daje rade, jest tania i dobra. jak niezalozysz bisowskiej to masz wjeb....no...

dobra dobra pis
ale tylko takie pytanie czy wiatrak nie jest tak głośny jak maluchowski??