MotoNews.pl

E32 automat, POMOCY, nie chce jechac...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wlozylem do E32 silnik 3.0L i skrzynie automatycznom... jednak po odpaleniu silnika wszystko gra do momentu wrzucenia biegu D... otuz po wrzuceniu tego biegu podnoszom sie minimalnie obroty ale AUTO NIE CHCE JECHAC.... moge deptac na gaz a on nic... na wstecznym tez nie chce jechac... stoi jak kolek... prosze pomozcie drodzy Klubowicze... wojtass21@neostrada.pl

Jesli wrzucasz bieg to obroty spadają minimalnie a nie wzrastają (obciazenie).
Bardzo ogólnikowo piszesz ale jesli włozyłes to cos z pewnoscią zle podpiołes.. moze przeniesienie napedu?!

Hmm a moze jakiejś elektroniki sterującej nie podpiołeś? Czy na 1,2,3 też nie jedzie? Ja bym naprawde zaczoł od przeglądu wszystkich kostek. A tak wogóle to obrotny powinny minimalnie spać a nie wzrosnąć.

heheheh no przeciez napisałem

A ja mam tak samo w E32 735. Wrzucam D jak dupa i rzeczywiscie dupa bo nie jedzie. Wrzucam R i dalej dupa bo dalej nie jedzie. Co bym nie zrobil to nie jedzie, choc bym nie wiem jak deptal w gaz. Musze poczekac i po jakis 2-3 min dopiero rusza. A ja nic nie montowalem. Kupilem i dzialalo a potem samo sie zepsulo. Do tej pory nie znalazlem madrego ktory by mi powiedzial co jest grane wiec szykuje sie na wymiane skrzyni.

Cytat:
po jakis 2-3 min dopiero rusza

To już automaty nie tylko dyktują moment zmiany biegu ale i czy kierowca w ogóle pojedzie czy nie? Hehehehe