Co jest :(((((

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chłopaki zaczynają mi coraz ciężej wchodzić biegi co się dzieje ?? 15 mam jechać Esem na wczasy nad morze a tu … pomażcie

Co Ci pomazać?? I czym??

Cytat:
2006-07-07 13:32:01, Kielek pisze:
Co Ci pomazać?? I czym??

Kiełek cóż za poczucie humoru

a ty Adam jak zakładasz jakiś wątek to w tytule napisz dokładnie w czym problem...

[ wiadomość edytowana przez: Slowik dnia 2006-07-07 13:40:29 ]

ok przepraszam jestem na maxsa zdenerwowany i zdolowany

sprawdz poziom oleju w skrzyni, moze trzeba podciagnac linke sprzegla a moze caly docisk idzie w pi......u:/ tego ostatniego nie zycze nikomu

mi też ciężej chodzą, tylko że raz lepiej raz gorzej, wszystko zależy od temp. Narazie jeżdże (po 100km dziennie), naprawie jak się urwie . Wydaje mi się, że zachowawczo możesz sprawdzić stan oleju w skrzyni, sprawdzić linkę, a docisk pewnie jeszcze troche pociągnie

pzdr.
Czester

p.s. ten post uswiadomił mi, że borykam się z tym samym problemem, a tu wypad urlopowy zbliża się wielkimi krokami.

chłopcy a jak się sprawdza poziom oleju w skrzyni?

wogule olej w skrzyni biegow tzn. jego stan moze ulec zmianie tylko wtedy jesli cos sie majstruje przy skrzynie i sie go upusci badz pojdzie zimmering ale mozna sprawdzic wykrecajac korek na klucz imbus w dolnej czesci silnika od przodu obok wlacznika swiatel wstecznych i trzeba tam cos wlozyc kierujac w dol i wszystko bedzie jasne jesli chodzi o stan a ma go byc tyle ile siega ten otwor przez ktory sprawdzamy.pozdrowienia

A zaczęło się od tego ze pedał sprzęgła zaczął mi przeskakiwać , potem 2 razy mi cos zapiszczało w silniku i skojarzyłem to sobie z usterka szwagra w Fiacie Punto !! łożysko oporowe. Pojeździłem tak jakiś czas ok miesiaca i się naprawiło !! a teraz ciężko zaczęły wchodzić biegi dochodzę do wniosku ze czeka mnie wymiana sprzęgła przed wyjazdem a dokładnie obstawiam łożysko oporowe co wy na to ?? !! zna może ktoś z was ceny sprzęgieł jakie tanie ewentualnie możecie mi polecić chce to zrobić jak najmniejszym kosztem !!

POzdrawiam i dziekuje !!

z tymi biegami to jakaś kolejna typowa usterka:/ ja docisk wymieniłem, po miesiacu padla sprężyna przy pedale sprzęgła.. niby jest nowa ale już gorzej, wchodzą ciężko:/ dołek z tym straszny, pamietam jak zaraz wymieniłem docisk to cieszyłem sięjak głupi że jedynke jednym palcem wrzuce a wsteczny nie zazgrzyta no ale radość nie trwała długo:/ jade walczyć z tym do mechanika.. i znów kasa..

Nie ma się co doszukiwać nie wiadomo czego, poprostu skończyło Ci się sprzęgło. Jak biegi zaczynają cieżko chodzić, zapewne najgorzej wchodzi 1 i 2 to jest to bardzo typowy objaw zużytego sprzęgła. Musisz kupić cały komplet (tarcza, docisk, łożysko) bo jak już to wyciągać to wypadało by wymienić całość, a jak chcesz zaoszczędzić to przynajmniej samą tarcze.

dokladnie najwieksze problemy sa z 1 i 2 dalej jakos leci !!