PowerBass Bk6 czy HERTZ DSK 165 ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam dylemat ktore glosniki wybrac PowerBass Bk6 czy HERTZ DSK 165 ?? Maja one byc zamontowane na przodzie w lanosie. PowerBass jest latwiej zamontowac(nie trzeba nic ciac) ale maja kiepska efektywnosc tylko 88 dB (1W/1m) a Hertz az 93dB. Moc podobna PB moc RMS/Max 75/150 W, a Hertz 80/160.

CO wybrac??

sporo bylo takich dylematów. Muzyka Technio, chyba hip hop, łupanki --> Power Bass sam juz je zamowiłem i teraz czekam dostajac curwicy Hertz podobno ma nieciekawe wysokie tony itd ble ble popatrz w innych postach

ja mam już od dawna Hertz ESK 163... przepiękny zestaw 3drożny..
Jestem bardzo zadowolony i wcale nie narzekam na zbyt oschłe cykacze..

Przepieknie każdy z głośników przenosi swój zakres tonalny... może trochę średnie giną w basach i sopranach, ale wszystko można podciągnąć w ustawieniach radia.

Polecam ten zestaw! nie wiem czy ESK 165 jest lepszy bo nie miałem okazji odsłuchać ale ręczę za ESK 163.
Jesli jesteś z okolic Piły to możesz odsłuchać.

ESK 163 to 3 drozny zestawik i on inaczej gra...
Co do PB a Hertz DSK to ja skłaniam sie bardziej ku PB... Moim zdaniem maja bardziej przyjazny dzwiek niz hertz... jednak hertz gra bardzo metalicznie czasami co mi sie nie podoba...

A co z tą różnicą w efektywności? Hertz ma aż 93db a PB tylko 88db. Z tego co się orientuję to duża różnica.

Ja bym brał jednak PB i sie efektywnoscia nie przejmował, rozni producenci roznie to mierza, jezeli ta efektywnosc jest podana według tych samych norm to wtedy mozna nad tym myslec inaczej nie ma co sobie zaprzatac tym głowy