Alarm do getza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaki alarm polecilibyście do getza?

a czy jest w nim centralny zamek sterowany z pilota czy tylko z kluczyka?

Na modelach alarmów się nie znam, ale co za różnica, czy centralny jest sterowany z kluczyka czy z pilota? Przecież do obu podłącza się tak samo. Sterowanie minusem na brązowy i biały. Prawie wszystkie sterowniki centralnego (nie ważne czy na pilota czy nie) maja takie wejście sterujące a prawie wszystkie alarmy mają takie wyjście sterujące. Wyjątkami mogą być instalacje fabryczne. Mylę się?

Różnica taka ze jak jest już pilot to kupuje się alarm bezpilotowy a jak pilota nie ma to zwykły. I podłącza się je całkiem inaczej (przynajmniej połączneie z centralnym) a sterowanie na brązowy i biały to mają tylko sterowniki uniwersalne np takie z allegro a nie seryjnie montowane w samochodach. Tak w ramach sprostowania dlaczego pytam czy jest pilot

dzięki, ale chodziło mi o to jaki alarm byłby najlepszy do Gacka. Wiem o różnicach ze względu na CZ i bez, ale nie chodzi w tej chwili o to. Jeśli zakłada się alarm, nie mając CZ, to chyba się myśli przyszłościowo i dobiera taki, aby po zamontowaniu CZ wszystko grało jak trzeba (lub po małej modyfikacji), czyli m.in sterowanie z jednego pilota itd
pozdrawiam i czekam na jakieś konstruktywne odpowiedzi

Pytanie formuujesz tak gdyby gacek wyróżniał się nie wiem czym na tle innych samochodów np instalacją na 6v. Myśleć przyszłościowo to tu nie ma z czym bo każdy alarm ma wyjście na centralny zamek i różne opcję programowania. A samochody czy to getz, vectra czy panda różnią się sposobem montażu co najwyżej.
Jeżeli nie masz centrala to w grę wchodzi standardowy alarm, ja mogę polecić ampio mpas - bardzo dobry alarm z wbudowanym niezależnyum immobiliserem i ponadto jest bezawaryjny minus taki że zakładają go tylko warsztaty ewentualnie możesz go kupić tylko u producenta (nie jest dostępny na allegro). Pozatym dobre firmy to proxima ale niestety już droższa ale poziom podobny co ampio ewentualnie legendford.
Odradzam z kolei cuda amt - często gubią kody pilotów i się psują. Jeśli chodzi o firmę exus to ostatnio też słyszałem wiele negatywnych opinni podobnie jak o magicarach.

Ja akurat montuje z tej średnio/niskiej półki alarmy SEO (model Delphin). Mają 2kanał (przydatne np jako osobne otwieranie/zamykanie szyb lub bagażnika), funkcja komfort (domykanie szyb) i wiele innych funkcji jak wiekszość alarmów. Są to produkty o ile sie dobrze orientuje Polskie z Częstochowy.
Pozdrawiam.
Misio

PS. Ale jak kolega damian-k napisał - każdy bedzie dobry, bo to jest "normalny" samochód

o właśnie zapomniałem napisać, alarmy seo też mają bardzo dobrą opinię ale osobiście nie testowałem! Choć ie napisał bym że są z niskiej półki, raczej z tej trochę nad średnią

[ wiadomość edytowana przez: damian-k dnia 2006-06-18 21:04:45 ]

wielkie dzięki , potwierdza się to o czym już mogłem się zorientować (małe wyjaśnienie seo to nie delphin a dolphin), chyba wybiorę ampio, o którym słyszałem wiele dobrego, nawet cena przystępna w zależności od typu w okolicach 150 i więcej PLN ::
pozdrawiam (jak macie jakieś spostrzeżenie - piszcie)
napewno getz jest jak wiele innych samochodów, nie chaciałem nikogo dotknąć, jeśli tak było - sorry

[ wiadomość edytowana przez: jaro63 dnia 2006-06-18 21:29:32 ]

a może ktoś słyszał o alarmir xabre, prawdopodobini e jest dobry?

[ wiadomość edytowana przez: jaro63 dnia 2006-06-18 22:02:32 ]

nie mam warsztatu swojego ale tych ampio założyłem baaardzo dużo - pare dziesiąt kompletów i ani jeden - tfu tfu - się nie zepsuł i jak się zdecydujesz to na pewno nie bedziesz żałował. A 150zł to bardzo tanio - w detalu cena sugerowana to ok 180zł.